Loading...

خواص انگور در رنگ های مختلف (هر رنگ انگور و خواص آن)

انگور رنگ هاي‌ مختلفی دارد که در کل به 3 رنگ کلی شناسایی شده است. انگور سیاه با انگور سبز هر کدام در بخشی هایي تفاوت هایي در خواص دارند که به آن ها خواهیم پرداخت البته انگورها در هر رنگی خواص مشابه هم دارند.

خواص انگور در رنگ های مختلف (هر رنگ انگور و خواص آن)

نگور از جمله میوه هایي است که در سرتاسر جهان در انواع مختلفی وجوددارد. بیش از60 گونه مختلف انگور در مناطق مختلف جهان وجوددارد که هر کدام خواصی برای بدن دارند. تنوع رنگی انگورها اما به سه رنگ کلی دسته بندی می شود که در ادامه با هر رنگ انگور و خواص ان ها بیشتر آشنا می‌شویم.

 

فواید انگور

بعد از موز، انگور یکی از میوه‌هاي‌ پرکالری است که انواع کاملا رسیده ان بسیار شیرین و سرشار از قند می باشد و کالری زیادی دارد. انگور یکی از ان میوه‌هاي‌ قدیمی است و بعد از پرتقال پرکشت‌ترین میوه جهان محسوب می شود.
 
 

سه رنگ کلی از انگور شناسایی شده است:

 

1- انگور سبز یا زرد

2- انگور قرمز یا بنفش

3- انگور سیاه یا آبی

 

خواص انگور در رنگ های مختلف (هر رنگ انگور و خواص آن)

خواص مشابه انگور ها :

تمام انواع انگورها در رنگ‌هاي‌ مختلف و با گونه‌هاي‌ متنوع، همگی دارای خواص مشابهی می‌باشند که عبارت است از:

 

1- اثرات آنتی‌اکسیدانی

2- ضدالتهابی

3- ضدمیکروبی

4 پیشگیری از بیماری قلبی عروقی

5- نظارت قندخون

6- افزایش طول عمر و …

 

یک فنجان انگور 62 کالری انرژی، 15.8 گرم کربوهیدرات، 0.6 گرم پروتئین، 0.3 گرم چربی و 0.8 گرم فیبر دارد که 3 درصد از نیاز روزانه فیبر را تامین میکند.

 

همچنین سرشار از ویتامین‌هاي‌ A – K – C – B6 تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، فولات، و موادمعدنی پتاسیم، آهن، منیزیم، روی، کلسیم و فسفر میباشد.

 

ارزش غذایی انگور

100گرم انگور 72 کالری دارد با 81 گرم آب، 17 گرم‌گلوسید «قند»؛ 7/0گرم فیبر، 250 میلی‌گرم پتاسیم، 18میلی‌گرم کلسیم و 20 میلی‌گرم فسفر.انگور یعنی ترکیباتی به نام پُلي‌فنول‌ها. این ترکیبات به خاطر داشتن خواص آنتی‌اکسیدانی از اهمیت بالایی برخوردارند.

 

پُلي‌فنول‌ها اکسایش کلسترول بد را کاهش داده و به این ترتیب از مشکل تصلب شرایین «گرفتگی عروق» پیشگیری می کنند. برای همین هم قلبتان سالم می ماند. البته انگور خاصیت دیگری هم دارد که به قلب خدمت میکند.

 

این که از انباشتگی پلاکت‌ها پیش گیری کرده و بهمین دلیل هم خطر لخته شدن خون که منجر به گرفتگی عروق می شود را کاهش میدهد.

 

علاوه بر این ترکیبات پولیفنولی انگور خاصیت ضد التهابی دارند.اگر می خواهید به این زودی‌ها پیری در خانه‌تان را نزند نیز انگور را دریابید. به خاطر این که همین ترکیبات پولیفنولی اثرات پیری رابه تاخیر انداخته و از ابتلا به عده اي از سرطان‌ها پیشگیری به عمل می‌آورد. فروکتوز موجود دراین میوه و فیبرهای ان باعث از بین بردن یبوست هم میشود.

 

البته نمی توان انگور را یک میوه ملین دانست اما تا حدودی از یبوست پیشگیري میکند. در نهایت این که میزان موادمعدنی، ویتامین A و ویتامین B موجود دراین میوه از ان یک میوه کامل و مغذی ساخته است.

 

پس زود به زود خودتان را یک خوشه انگور مهمان کنید! البته افرادی که روده‌هاي‌ حساسی دارند نباید زیاد هسته انگور بخورند چون در هضم و دفع ان دچار مشکل می شوند.

 

خواص انگور در رنگ های مختلف (هر رنگ انگور و خواص آن)

خواص انگور سبز:

مبارزه با پوکی استخوان

علاوه بر تمام موارد ذکرشده در بالا که در تمام انواع انگورها وجوددارد. انگور سبز یا زرد دارای فلاوونوئیدی از خانواده تانن‌ها به نام کاتچین میباشد. کاتچین‌ از ابتلا به پوکی استخوان پیشگیری می کند؛ زیرا بعلت خواص ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی که دارد، از استرس اکسیداتیو و التهاب پیشگیري مي نماید و روند تخریب بافت‌هاي‌ استخوانی رابه تاخیر می‌اندازد.

 

خواص انگور در رنگ های مختلف (هر رنگ انگور و خواص آن)

خواص انگور زرد:

تقویت بینایی به وسیله انگور زرد

از دیگر فیتوکمیکال‌هاي‌ موجود در انگور سبز و زرد بتاکاروتن، لوتئین و زآگزانتین میباشد که هر سه از مواد شیمیایی مهم در فرآیند بینایی می‌باشند. لوتئین و زآگزانتین از مواد اصلی تشکیل‌دهنده ماکولای چشم می‌باشند و ماکولای چشم را از آسیب‌هاي‌ ناشی از افزایش سن محافظت می کنند و کمبود ان‌ها آب مروارید را در پی دارد. بتاکاروتن نیز که از مشتقات ویتامین A میباشد، در التیام بینایی بالاخص در شب موثر است.

 

خواص انگور در رنگ های مختلف (هر رنگ انگور و خواص آن)

خواص انگور قرمز:

مبارزه علیه سکته

پوست انگور قرمز از ترکیب پلی‌فنلی به نام رزوراترول تشکیل شده است. رزوراترول خاصیت ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی دارد. این ماده شیمیایی باعث کاهش اکسیداسیون لیپوپروتئین‌هاي‌ کم‌چگالی مانند LDL که با نام کلسترول بد مشهور است، میشود.

 

اکسیداسیون LDL منجر به تشکیل پلاک‌هاي‌ آترواسکلروزی میشود که نهایتاً منجر به بیماری‌هاي‌ قلبی عروقی و سکته میگردد. همچنین تشکیل لخته‌هاي‌ خونی ایجادکننده سکته، به وسیله رزوراترول محدود میشود. این دو عامل درکنار هم باعث میشوند که رزوراترول بعنوان ترکیبی بر ضد سکته معرفی گردد.

 

انگور قرمز میوه‌ای ضدالتهاب است

کورستین یکی از فلاوونوئیدهایی است که به همراه رزوراترول در انگور قرمز یافت میشود و از مواد شیمیایی گیاهی می باشد که ضد التهاب است.

 

انگور قرمز بدلیل دارا بودن کورستین و آنتوسیانین دارای خواص ضد التهابی می باشد ودر فرآیند پیشگیری و درمان بیماری‌هاي‌ التهابی چون: آلرژی، آسم، آرتریت روماتوئید موثر می باشد. همچنین از آنتی‌اکسیدان‌هاي‌ قوی است که رادیکال‌هاي‌ آزاد را می‌زداید و نرخ رشد سلول‌هاي‌ سرطانی را کاهش میدهد.

 

خواص انگور در رنگ های مختلف (هر رنگ انگور و خواص آن)

خواص انگور سیاه:

مبارزه علیه بیماری قلبی

تمام انواع انگور انتخاب‌هاي‌ مناسبی برای سلامتی می‌باشند؛ اما انگور سیاه، بنفش مایل به آبی یا بنفش مایل به سیاه برتری‌هاي‌ بیشتری به نسبت سایر انواع ان دارد؛ زیرا از فیتوکمیکال‌هاي‌ بیشتری تشکیل یافته‌اند که ریسک ابتلا به بیماری‌هاي‌ مختلف را کاهش می دهند.

 

فیتوکمیکال‌هاي‌ موجود در انگور سیاه بعلت اثر محافظتی در ژن‌ها و نیز کاهش آسیب به ماهیچه‌هاي‌ قلبی و همچنین تنظیم سطح کلسترول خون در کاهش بیماری‌هاي‌ قلبی سهم بسزایی را ایفا میکنند.

 

انگور سیاه، بهترین گزینه برای مقابله با سرطان

فیتوکمیکال‌هاي‌ موجود در انگور سیاه مانند رزوراترول و کورستین دارای خواص آنتی‌اکسیدانی متعددی می باشد و از طرق مختلف نقش خودرا برای زدودن رادیکال‌هاي‌ آزاد و مقابله با سرطان انجام می دهد.

 

این فیتوکمیکال‌ها به غشای سلول‌ها برای محافظت در برابر آسیب رادیکال‌هاي‌ آزاد کمک می کنند. سطح اکسیژن فعال در خون را کاهش می دهند. همچنین اکسیداسیون چربی‌ها را محدود میکنند و نهایتاً منجر به کاهش عوامل ایجادکننده استرس اکسیداتیو در سلول‌ها می شوند.

 

خواص انگور در رنگ های مختلف (هر رنگ انگور و خواص آن)

بهبود عملکرد ذهنی به وسیله انگور سیاه

تحقیقاتی که در مجله آمریکایی تغذیه بالینی انتشار یافته است، نشان می دهد، افرادی که رزوراترول مصرف می کردند، جریان خونشان به سمت مغز افزایش یافته است و عملکردهای ذهنی بهتری را از خود بروز داده‌اند.

 

در نتیجه این ترکیب عملکرد مغز را التیام می‌بخشد. مصرف مداوم انگور سیاه بدلیل دارا بودن مقادیر فراوانی رزوراترول باعث افزایش عملکرد مغز، التیام حافظه و کاهش ابتلا به آلزایمر میشود.

 

افزایش طول عمر با کمک انگور سیاه

رزوراترول که در پوسته و دانه‌هاي‌ انگور سیاه به وفور یافت میشود، باعث آهسته کردن اکسیداسیون سلولی و مولکولی می شود. رزوراترول همچنین بیان سه ژنی راکه با افزایش طول عمر مرتبط هستند، افزایش می دهد. درصورت مصرف مواد غذایی سرشار از رزوراترول مانند انگور سیاه و نیز کاهش کالری مصرفی و درعین‌حال دریافت تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن، احتمال افزایش طول عمر بیشتر میشود.

 

توصیه آخر در مورد انگور :

بنظر میرسد انگور قرمز و سیاه مزایای سلامتی بیشتری به نسبت انگور سبز دارند؛ زیرا از آنتی‌اکسیدان‌ها، فلاوونوئیدها و فیتوکمیکال‌هاي‌ بیشتری تشکیل یافته‌اند و بالاخص برای پیشگیری از سرطان، کلسترول بالا، فشارخون بالا، لخته‌هاي‌ خونی، بیماری‌هاي‌ قلبی عروقی و … بسیار کارآمدتر می‌باشند.

 

مصرف انگور را برای سلامتی و طول عمر بیشتر فراموش نکنید.



نظرات

    ارسال نظر