Loading...

گل آلسترومریا، شیوه‌های کشت، پرورش و نگهداری

گل آلسترومریا، شیوه‌های کشت، پرورش و نگهداری
گل آلسترومریا، گیاهی است تک لپه، یکساله یا چندساله که نسبت به سرما حساس است و به صورت علفی دائمی در مناطق گرمسیری می‌روید. از ریزوم آن (از نوع سیمپودیال) اندام هوایی و ریشه‌های افشان بیرون می‌آیند.

ریشه‌های افشان به محض بزرگ شدن گیاه، به ریشه‌هایی ضخیم تبدیل می‌شوند. این ریشه‌های ضخیم، کرک دار، گوشتی، ترد و متراکم‌اند. اگر ظاهر زیبای گل آلسترومریا چشمان شما را نیز نوازش کرده است در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا با شیوه‌های تکثیر و نگهداری این گیاه آشنا شوید.

آشنایی با انواع گل آلسترومریا 

گل آذین: این گل دارای گرزن های مارپیچی است که هر کدام از آن ها به شکل سیمپودیال توسعه می یابد و بیشتر از چهار گل می دهد. سن این گل از تعداد پرچم های گرده خورده آن قابل تشخیص است. گل آلسترومریا برای کاشت در باغچه و گلدان هم استفاده می شود. مانند گل لاله، این گل هم شیرابه ای دارد که وقتی با پوست تماس داشته باشد آن را دچار سوزش می کند و سبب ایجاد تاول می شود.

گلدهی گل آلسترومریا در اواخر بهار آغاز می شود و تا پاییز ادامه می یابد. دمای ریزوم مهمترین عامل در گلدهی این گل است و این گلدهی توسط دمای خاک اطراف ریزوم کنترل می گردد. در دمای 16 درجه خاک دوره گلدهی آلسترومریا بیشتر می شود.

این گل از نظر گلدهی 2 دسته است:

  1. انواع ارکیده ای: این دسته از ابتدای بهار به طول سه تا پنج ماه بیشترین گلدهی را خواهند داشت. یک دوره سرمای 10-15 درجه سانتی گرادی مهمترین نیاز این دسته برای گلدهی است. بعد از اتمام گلدهی، آلسترومریا تا بهار به رشد ادامه خواهد داد. ارتفاع و گلدهی زیاد - در یک دوره کوتاه – از ویژگی های این دسته است. انواع ارکیده ای، سه گان یا تریپلوئید هستند و به نور گاه حساسیت کمی دارند (فتو پریود).
  2. انواع پروانه ای: نه تا دوازده ماه در سال گلدهی می کنند. سرمای مورد نیازشان برای گلدهی 13 تا 16 درجه است و طول روز بلند نیز یکی از نیازهای این گل است. ارتفاع کوتاه تری نسبت به انواع ارکیده ای دارند.

بهترین شرایط برای نگهداری گل آلسترومریا

 

 اگرچه دمای بالا روند گلدهی را جلو می اندازد اما امکان دارد در دمای بیش از 20 تا 25 درجه سانتی گراد، گلدهی ضعیف و جوانه ها ناقص گردند. دمای گلخانه بایستی شب ها 10 تا 13 درجه سانتی گراد و روزها بین 15 تا 18 درجه سانتی گراد باشد. گل آلسترومریا مناسب شرایط آفتابی است.

برای کنترل گلدهی و خفتگی گل آلسترومریا، دما نقش تعیین کننده ای دارد. به خصوص دمای بستر اهمیت ویژه تری دارد و دمای 16 درجه سانتی گراد برای آن مناسب است. برای این که بستر خنک بماند می توان از لوله های آب سرد استفاده کرد.

ریشه آلسترومریا سطحی می باشد به همین دلیل نیاز آبی آن نسبتا بالا است. آبیاری مناسب این گیاه بارانی و قطره ای است. نیاز آبی ماهانه آلسترومریا متفاوت است. در ماه های آبان، آذر و دی 20 میلی متر و در ماه های اردیبهشت، خرداد و تیر بیش از 100 میلی متر است. به طور متوسط در طی یک سال به 500-800 میلی متر آب احتیاج دارد.

برای گلدهی مناسب گل آلسترومریا 12 تا 13 ساعت نور در روز نیاز است. اگر این مقدار در روزهای کوتاه کمتر شود باعث می شود گلدهی گیاه به تاخیر بیفتد. به همین دلیل برای تولید این گل گاها از نور مصنوعی نیز استفاده می شود، لامپ هایی با نور سفید گلدهی این گیاه را تحریک می کنند.

در فصل زمستان نور مصنوعی حداکثر به صورت 13 ساعت استفاده می شود. نور مصنوعی مناسب برای گل آسترومریا شدتی معادل 3000 تا 3500 لوکس در هر متر مربع است که در اواخر مهر تا اواسط آذر ماه 14 ساعت و تا بهمن ماه 12 ساعت در روز استعمال می شود.

خاکی که گل آسترومریا در آن کشت می شود باید دارای زهکشی و ساختمان مناسب باشد. مواد غذایی با نسبت های مناسب در آن به کار رفته باشد و عاری از هر گونه آفات و بیماری شود. PH 6-7 مناسب این گل است، نمک زیاد خاک، آلسترومریا را آزار می دهد. این گل به آبیاری زیاد حساس است و آبیاری زیاد باعث پوسیدگی آن می شود، از طرف دیگر بهترین حالت رشد این گیاه در خاک نسبتا خشک است. برای افزایش تولید گل و پیش انداختن آغاز گلدهی لازم است مقدار نیتروژن خاک بالا باشد.

تکثیر این گیاه به سه روش تقسیم ریزوم، کشت بذر و کشت بافت انجام می شود:

  1. تقسیم ریزوم: برای تکثیر از طریق تکثیر ریزوم باید ریزوم هایی را انتخاب کرد که دارای حداقل سه شاخه رویشی باشند. ریزوم ها باید در عمق کمی کاشته شوند و فاصله نقاط رشدشان از سطح خاک 3-5 باشد.
  2. بذر: کاشت بذر هم یکی از روش های تکثیر این گل است که به آسانی قابل انجام است. البته این روش مشکلاتی را به همراه دارد که از جمله آن ها می توان به طولانی شدن فرایند تولید، ناهنجاری در جوانه زنی بذر و تفرق صفات اشاره کرد.
  3. کشت بافت: این روش تکثیر که برای اهداف تجاری به کار می رود، انبوه و سریع است. با این روش در کوتاه ترین مدت (4 هفته) با افزایش 4 تا 7 برابری گیاهان روبرو خواهیم بود و گل های تولید شده بدون ویروس خواهند بود.

مگس سفید، تریپس، حلزون و شته آفات مهم گل آسترومریا هستند.  

0
بازخوردها
    ارسال نظر
    Day Deal
     

     همیشه با شما خواهیم بود

     

     

    فروشگاه اینترنتی دی دیل در فیسبوک     فروشگاه اینترنتی دی دیل در توییتر    فروشگاه اینترنتی دی دیل در اینستاگرام

      

      

    فروشگاه اینترنتی دی دیل در تلگرام      فروشگاه اینترنتی دی دیل در پینترنست     فروشگاه اینترنتی دیل دیل در آپارات

     

     

    فروشگاه اینترنتی دی دیل در فیسنما      دی دیل در کلوب    فروشگاه اینترنتی دیل دیل در لنزور 

                   

     

                 تماس با ما            

      

    021-33972251

     

    0935-9494634

     

    شنبه تا چهارشنبه

     

    ساعت 9 الی 17

     

    پنجشنبه ساعت

     

    9 الی 14

     

     

    کد کیو آر فروشگاه




    کوالا دیزاین؛ طراحی سایت، سئو، دیجیتال مار کتینگ

    برند ها