با فرد خیانت کار چگونه رفتار کنیم؟

با فرد خیانت کار چگونه رفتار کنیم؟
برای پذیرش ریسک شروع دوباره رابطه با همسر خیانتکار، با رعایت بایدها و نبایدهایی که در ادامه به آن اشاره می شود، تا حدودی به همسرتان کمک کنید که بتواند به خطایش پی ببرد و درصدد جبران برآید.

باید به این مسئله دقت کنیم از آنجایی که درون هر یک از ما بسیار پیچیده است، ممکن است آسیب هایی را در گذشته تجربه کرده باشیم. ترس ها و شکست هایی که در گذشته داشته ایم ممکن است پذیرشمان را برای اعتماد کردن کم کند، اما به هرحال همه ما مطمئنا این توانایی را داریم که خودمان را تغییر دهند و اعتماد و اطمینان را دوباره به رابطه خود راه دهیم.

 

حتی می توانیم اعتمادی را که از بین رفته است، دوباره زنده کنیم. بارها پیش آمده است از فردی که خیانت دیده و به مرکز مراجعه کرده، خواسته شده است تا برخی چیزها را عوض کند و این ریسک را بپذیرد که می تواند دوباره همه چیز را شروع کند. برای این امر باید با رعایت بایدها و نبایدهایی که در ادامه به آن اشاره می شود، تا حدودی به همسرتان کمک کنید که بتواند به خطایش پی ببرد و درصدد جبران برآید.

 

بایدها و نبایدهایی که رعایتش برای فرد خیانت دیده بسیار مهم است:

 

۱ سریع و بدون فکر واکنش نشان ندهید: نباید عکس العمل انفجاری داشته باشید و ناگهان به خاطر خیانت همسرتان تصمیم به متارکه بگیرید. شما نیاز دارید کمی به خودتان زمان بدهید تا همه جوانب را بررسی کنید؛ درواقع لازم نیست تمام توجه خود را به خیانتی که بهتان شده است، جلب کنید.

 

۲ به هر فردی که از راه می رسد، نگویید همسرتان به شما خیانت کرده است: سرزنش دیگران در اغلب مواقع خوشایند نیست؛ اما چون موضوع را لو داده اید، مجبور هستید آن را تحمل کنید و دقیقا در این صورت است که حال شما بدتر می شود و بنابراین همین مسئله باعث می شود تا دیرتر مسائلتان حل شود.

 

۳ نقش افرادی را که هیچ اتفاقی برایشان نیفتاده است، بازی نکنید: اگر بخواهید منکر اتفاقی که برایتان رخ داده است بشوید، شک نکنید که اوضاع بدتر خواهدشد؛ چون با این کار تاثیرات منفی در روحیاتتان به وجود می آید که در آینده به وضوح قابل مشاهده خواهدبود. انکار اینکه همسرتان خیانت کرده است، باعث می شود او به ادامه این کار تشویق شود.

 

۴ تا موقعی که مطمئن نشدید، حکم صادر نکنید: افراد خیانتکار برای اینکه از خودشان دفاع کنند، به راحتی دروغ می گویند؛ پس ابتدا باید مطمئن شوید، سپس سوالات مرتبط با موضوعی که ذهنتان را مشغول کرده است، بپرسید تا مسئله روشن شود.

 

۵ سعی نکنید برای حل مسئله با فردی که همسرتان با او رابطه دارد، تماس بگیرید: کاملا طبیعی است که شما بخواهید با فردی که وارد زندگی تان شده است، برخورد کنید، اما باید بدانید که این کار مطلقا فایده ندارد و جز پایین آمدن وجهه شما چیز دیگری در پی نخواهد داشت. حال که متوجه شدید چه باید و نبایدهایی وجود دارد، بهتر است سراغ راهکارهایی برای فرد خیانت دیده برویم:

 

پذیرش احساسات منفی: پذیرفتن اینکه احساس هایی مانند خشم، عصبانیت، شک، آشفتگی، ترس، درد، رنج و افسردگی برای کسی که شاهد خیانت همسرش بوده، کاملا طبیعی است. سعی کنید برای خودتان خلوت کنید و تمام افکار و احساساتی را که به دلیل خیانت همسرتان در شما ایجاد شده است، بر روی کاغذ بنویسید و تخلیه افکار منفی را به وسیله این کار انجام دهید.

 

بررسی مسئله پیش آمده: سعی کنید با همسرتان در موقعیت مناسب در مورد خطایی که مرتکب شده است، صحبت کنید و تمام سوال هایی را که به ذهنتان می رسد، بپرسید؛ حتی برای این کار می توانید از قبل سوالاتی را که می خواهید بپرسید، آماده داشته باشید؛ شاید به این نتیجه برسید همسرتان هنگام انجام این کار به تنها چیزی که فکر نمی کرد، خیانت به شما بوده است. حواستان باشد زمانی که این کارها را انجام می دهید، در برابر همسرتان جبهه نگیرید یا حرف های او را برای خودتان تفسیر اشتباه نکرده و با دید منفی به آن نگاه نکنید.

 

عشق مبتنی بر خود داشته باشید: عشق متعادل و دارای مرز داشته باشید؛ چرا که این عشق به راحتی می تواند اعتماد ایجاد کند؛ چون وقتی چنین عشقی را نسبت به فرد مقابل ابراز می کنید، فرد خود به خود می تواند حس کند که از سوی شما پذیرفته شده است و بنابراین با شما احساس راحتی خواهدداشت. در این شرایط فرد می تواند به راحتی احساساتش را با شما در میان بگذارد.

 

همچنین عشق بی قید و شرط می تواند باعث ایجاد عزت نفس در فرد شود و ترس از عدم پذیرش را به میزان بسیاری کاهش دهد و از ازن طریق به شریک زندگی مان اجازه می دهیم تا در ارائه احساساتش نسبت به ما صادق باشد و نظرات و عقایدش را به راحتی با ما در میان بگذارد. نتیجه چنین عشقی، اعتماد و اطمینان است. دلیلش این نیست که فرد مقابل انسان کاملی است، بلکه فقط دلیلش این است که با صداقت در این رابطه رفتار شده است.

 

نقص های خودتان را نیز ببینید: باید بتوانیم در رابطه ای که در آن خیانت رخ داده منصفانه رفتار کنیم و تنها فرد خیانتکار را مقصر ندانیم، بلکه به دنبال مشکلات و نواقص خودمان هم باشیم. اگر بتوانیم در خودمان عمیق شویم، مطمئنا می توانیم نواقصی را بیابیم که باعث بروز خیانت شده است؛ البته این مسئله نیز قابل ذکر است که برخی از خیانت ها تنها به دلیل بوالهوسی رخ می دهد و علتش به خاطر وجود نواقصی در طرف مقابل نیست؛ چرا که اگر شریک زندگی از هر جهت هم کامل باشد، باز هم خیانت رخ می دهد.

 

اما در اغلب موارد دیده شده که بسیاری از خیانت ها تنها به دلیل نواقصی که در طرف مقابل رابطه وجود دارد رخ می دهد. اینکه به نیازهای فرد از طرف شریکش توجهی نمی شود و اصلا به آن اهمیتی داده نمی شود، دلیل بسیار مهمی برای سردشدن رابطه است و زمانی که این نیازها را شخص سومی ببیند و مورد توجه قرار دهد، یقینا بستر خیانت هم آماده می شود.

 

روابط با همسرتان را پراهمیت بدانید: علاوه بر مهم شمردن نیازهای عاطفی باید نیازهای دیگر را نیز درنظر بگیریم. متاسفانه در فرهنگ ما آموزش های لازم در مورد رابطه جنسی داده نشده و از ابتدای بلوغ این مسئله بسیار بد جلوه داده می شود و به صورت صحیح در مورد آن صحبت نمی شود؛ به طوری که افراد وقتی به سن ازدواج می رسند، نه تنها با نیازهای خود آشنا نیستند، بلکه صحبت درخصوص آن را یک امر بسیار قبیح می دانند؛ بنابراین نمی توانند از رابطه خود لذت ببرند و اغلب، این امر را تنها از سر وظیفه انجام می دهند.

 

طبق تحقیقات، امروزه بیشترین نوع خیانت به دلیل عدم سلامت رابطه با همسر است و به همین واسطه فرد به سمت افراد دیگر کشیده می شود؛ پس می توان گفت رابطه جنسی یکی از مهم ترین عواملی است که ضعف در آن موجب خیانت خواهدشد.

 

زودهنگام تصمیم نگیرید: وقتی با چنین بحرانی مواجه می شوید، باید از روی عقل جلو بروید، احساسی برخورد نکنید و در تصمیم گیری عجول نباشید. سعی کنید به خودتان زمان بدهید و مسئله را از تمام جوانب درنظر بگیرید. مطمئن باشید وقتی بیشتر به مسائل پیش آمده فکر کنید، به نتایج منطقی تری هم می رسید؛ حتی ممکن است به این نتیجه برسید که بهتر است همسرتان را ببخشید و مطمئنا زمانی که با درنظر گرفتن همه چیز تصمیم گرفتید این کار را انجام دهید، قطعا احساس پریشانی، بی اعتمادی و عصبانیتتان نیز به راحتی از بین می رود؛ توجه داشته باشید که از بین رفتن درد و رنجی که برایتان از طریق خیانت به وجود آمده است، به زمان نیاز دارد.

 

برای حل مشکلتان به روان شناس مراجعه کنید: گاهی این تجربه آن قدر برایتان گران تمام می شود که قدرت فکرکردن را از شما می گیرد؛ به طوری که به سادگی نمی توانید با آن کنار بیایید. درچنین مواقعی باید برای شروع مجدد و درست از یک روان شناس کمک بگیرید؛ خصوصا افرادی که بعد از ماجرای خیانت خشمشان زیاد باشد و بر سر هر مسئله کوچکی، کنترلشان را از دست بدهند و هر بار که به یاد خیانت همسرشان می افتند، عکس العمل های شدیدی از خود نشان می دهند.

 

طلاق را آخرین راه بدانید: اگر راهکارهای پیشنهادی را امتحان کردید و دریافتید که فرد مقابلتان در مورد تغییر جدی نیست و باز هم به دروغ گویی و خیانت ادامه می دهد، آن زمان است که می توانید به این فکر کنید که بهتر است به رابطه تان پایان دهید.

 

در نهایت باید بدانید خیانت کار ساده ای و هرکس می تواند به راحتی مرتکب آن شود، اما در مقابل، حفظ رابطه کار بسیار دشواری است. در حقیقت باید از رابطه خودمان مراقبت کرده و همه توجه خود را به آن معطوف کنیم. تا آنجا که می توانیم و می شود، باید سعی کنیم به یکدیگر اعتماد کنیم و به طور مداوم در مورد مشکلات ریز و درشتی که بینمان پیش می آید، صحبت کرده و آن ها را برطرف کنیم؛ چرا که این امر به رشد رابطه ما کمک خواهدکرد.

ارسال نظر