طرز تهیه غذا با سیب زمینی: ۹ دستور غذای متفاوت و خوشمزه
این گیاه خوراکی پای ثابت غذاها و یک مادهی خوراکی پیشرو در سراسر جهان است. سیب زمینی میتواند تقریبا برای هر نوع غذایی مناسب باشد و از این رو به عنوان یک غذای راحت در نظر گرفته میشود. از آنجایی که سیب زمینی خوراکی بسیار محبوب و خوشمزه ای است در ادامه این نوشتار با ما همراه باشید تا چند طرز تهیه غذا با سیب زمینی که هم خوشمزه و هم جدید و بسیار ساده هستند را بدانید.
طرز تهیه غذا با سیب زمینی
۱. سیب زمینی یونانی
مواد لازم
۸ عدد سیبزمینی بزرگ پوست کنده و خلالی درشت
۴ حبه سیر له شده( هر چه سیر این غذا بیشتر باشد خوشمزهتر میشود)
۲/۱ فنجان روغن زیتون
۱ فنجان آب
۱ قاشق غذاخوری پونه کوهی خشک
آب ۱ عدد لیموی درشت
نمک دریا
پودر فلفل سیاه تازه
طرز تهیه غذا با سیب زمینی: سیب زمینی یونانی
فر را با دمای ۲۱۵ درجه سانتیگراد گرم کنید.
همه مواد را داخل یک سینی فر بزرگ بریزید.
روی آن را نمک و فلفل بپاشید.
با دستهای تمیز خود همه مواد را بخوبی با یکدیگر ترکیب کنید.
سیر در روغن و آب تهنشین میشود اما سیبزمینی طعم آن را میگیرد و سیر نمیسوزد.
سینی را به مدت ۴۰ دقیقه داخل فر قرار بدهید.
وقتی سیبزمینیها برشته شد و به رنگ قهوهای طلایی درآمد، آنها را زیر و رو کنید تا قسمت سفید آنها بالا بیاید. دوباره کمی نمک و فلفل و پونه کوهی روی آنها بپاشید.
اگر فکر میکنید تابه خشک شده است ۲/۱ فنجان آب به تابه اضافه کنید و دوباره تابه را داخل فر قرار دهید تا طرف دیگر سیبزمینیها هم قهوهای شود.
سینی را به مدت ۴۰ دقیقه دیگر داخل فر قرار بدهید.
از اینکه سیبزمینیها بیش از اندازه داخل فر باشند نترسید. این کار طعم و مزه بهتری به آنها میدهد.
۲. سالاد سیب زمینی کلاسیک
مواد لازم
۸ عدد سیبزمینی متوسط پخته و خرد شده
۱ و نیم فنجان مایونز
۲ قاشق غذاخوری سرکه سیب
۲ قاشق غذاخوری شکر
۱ قاشق غذاخوری خردل زرد
۱ قاشق چایخوری نمک
۱ قاشق چایخوری پودر سیر
۲/۱ قاشق چایخوری فلفل
۲ ساقه کرفس خرد شده
۱ فنجان پیاز خرد شده
۵ عدد تخممرغ سفت
پاپریکا
طرز تهیه غذا با سیب زمینی: سالاد کلاسیک سیب زمینی
سیبزمینیها را پوست کنده، آنها را در آب و نمک بپزید. سپس از قابلمه خارج کنید و اجازه دهید تا خنک شوند.
سیب زمینیها را در کاسه بزرگی مکعبی خرد کنید.
مایونز، سرکه سیب، شکر، خردل، نمک، پودر سیر و فلفل را در کاسه دیگری مخلوط کنید.
این سس را به سیبزمینیها اضافه کنید.
کرفس و پیاز خرد شده را به ترکیب بالا اضافه و همه مواد را خوب مخلوط کنید.
تخممرغ را به سالاد اضافه کنید.
در آخر کمی پاپریکا روی سالاد بپاشید. نوش جان!
۳. سوپ سیب زمینی و آب مرغ
مواد لازم:
– آرد – 1 قاشق غذاخوری
– ژامبون گوشت – ۲ برش (خرد شده)
– سیر – 2 حبه (خرد شده)
– سیبزمینی (متوسط) – 2 عدد (پخته)
– ۴ پیازچه – (خرد شده، قسمت سفید و سبز جدا از هم)
– آب مرغ کم نمک – 8 فنجان
– چدار رنده شده
– فلفل سیاه و نمک برای بهبود طعم و مزه
– سس تاباسکو بنا به ذائقهتان
– خامهی شل – نصف فنجان
طرز تهیه سوپ سیب زمینی
یک قابلمهی بزرگ را روی شعلهی متوسط قرار بدهید تا گرم شود. ژامبون را داخل آن بریزید و 5 دقیقه با کمی روغن تفت بدهید تا ترد شود. سپس نوارهای ژامبون ترد شده را بیرون بیاورید و اجازه بدهید فقط یک نوار ژامبون داخل قابلمه بماند. حالاسیر و قسمت سفید پیازچه را اضافه کنید و دو دقیقه تفت بدهید تا نیمه شفاف شود. آرد را اضافه کرده و هم بزنید تا خوب به خورد مواد برود. آب مرغ را به آن اضافه کنید و به منظور جلوگیری از تشکیل هر نوع تودهای، خوب هم بزنید. یکی از سیبزمینیهای پخته را بردارید و پوست آن را بکنید.
سپس آن را خرد کنید و داخل قابلمه بریزید. سیبزمینی را در آب گوشت له کنید. سپس سوپ را در مخلوطکن پوره کنید تا صافتر شود. سیبزمینی دیگری را همراه با پوست به صورت مکعب خرد کنید و بعد از اضافه کردن خامهی شل آن را هم داخل سوپ بریزید. سپس فلفل سیاه و نمک را روی سوپ بپاشید. شعله را پایین بیاورید و اجازه بدهید به مدت 5 تا 10 دقیقهی دیگر هم بپزد. سوپ را درون کاسه بریزید و با ژامبون، کمی پنیر چدار رنده شده، قسمت سبز پیازچه و کمی سس تاباسکو سوپ را تزئین کنید.
۴. خوراک ران مرغ و سیب زمینی
مواد لازم:
– ۲ قاشق غذاخوری خردل
– ۲ قاشق غذاخوری آویشن تازهی خرد شده یا ۲ قاشق چایخوری خشک شدهی آن
– ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون
– یک دوم قاشق چایخوری نمک
– یک دوم قاشق چایخوری فلفل تازه خرد شده
– ۷۰۰ گرم تا ۱ کیلوگرم ران مرغ دارای استخوان اما پوست کنده
– ۲ عدد سیب زمینی متوسط پوست کنده و خرد شده به تکههای ۲.۵ سانتی(بهتر است از سیب زمینی شیرین استفاده شود)
– یک عدد پیاز قرمز بزرگ که به تکههای ۲.۵ سانتی خرد شده است.
طرز تهیه:
۱. مرغ را در یک سوم پایینی فر قرار دهید؛ حرارت را روی ۴۵۰ درجه فارنهایت تنظیم کنید. یک سینی لبه دار بزرگ را درون فر قرار دهید تا گرم شود.
۲. خردل، آویشن، ۱ قاشق غذاخوری روغن و یک چهارم قاشق چایخوری نمک و فلفل را در پیالهای کوچک ترکیب کنید؛ مخلوط را به صورت یکدست روی مرغ پهن کنید.
۳. سیب زمینیهای شیرین و پیاز را در یک کاسه با ۱ قاشق غذاخوری باقیماندهی روغن و یک چهارم قاشق چایخوری نمک و فلفل قاطی کنید. با دقت سینی فر را بردارید و سبزیجات را روی آن پهن کنید. مرغ را روی سبزیها بگذارید.
۴. تابه را به فر برگردانید و سرخ کنید، سبزیجات را نیم پخته که شدند هم بزنید تا نرم شوند و شروع کنند به قهوهای شدن.
۵. سپس خوراک خوشمزه را با هر آنچه دوست دارید تزیین و سرو کنید.
۵. کاسرول مرغ و سیب زمینی پنیری
وقتی به غذاهایی گرم و خانگی نیاز دارید، این دستور تهیهی کاسرول میتواند برایتان هیجانانگیز و عالی باشد. در تهیه این غذا بهتر است که از یک کرم کرم غلیظ سوپ مرغ استفاده شود که دستور تهیه آن را در ادامه همین مقاله برایتان آورده ایم.
مواد مورد نیاز
الف. اسپری روغن سبزیجات برای پختوپز
ب. حدود ۳۰۰ گرم کرم غلیظ سوپ مرغ(در ادامه دستور تهیه این کرم آمده است)
پ. یک فنجان خامه ترش
ت. ۲ فنجان پنیر چدار رنده شده
ث. نصف فنجان شیر
ج. نصف قاشق چای خوری پودر سیر
چ. یک چهارم قاشق چای خوری پودر فلفل سیاه
ح. حدود ۸۰۰ گرم سیب زمینی خرد شده به صورت مکعبهای کوچک
خ. حدود ۱۰۰ گرم هالاپینو خرد شده (برای کمتر شدن میزان تندی میتوانید از فلفل سبز تند نیز استفاده کنید)
د. نمک
ذ. ۳ فنجان گوشت مرغ پخته و ریشریش شده (یا حدود ۳۵۰ گرم سینهی تکهتکه شدهی مرغ)
ر. ۵ برش ژامبون پخته شده و خرد شده
طرز تهیه کاسرول مرغ و سیب زمینی پنیری
الف. فر را در دمای ۱۹۰ سانتیگراد تنظیم کنید. ظرفی را با ابعاد ۵×۲۳×۳۳ انتخاب کنید و کف آن را با اسپری به روغن آغشته کنید.
ب. سوپ، خامه ترش، یک فنجان پنیر، هالاپینو یا فلفل سبز تند خرد شده، شیر، پودر سیر و فلفل سیاه را در یک کاسهی متوسط بریزید و به هم بزنید.
پ. سیب زمینیها را در ظرفی که داخل آن را اسپری روغن زدهاید، پخش کنید. روی سیب زمینیها نمک و بقیهی فلفل سیاه را بپاشید. مرغ را نیز رو سیب زمینی پخش کنید. سپس ترکیب سوپ و سایر مواد را از داخل کاسه روی مرغ بریزید و پخش کنید. در نهایت، روی ظرف را بپوشانید.
ت. این مواد را به مدت ۴۰ دقیقه بپزید تا سیب زمینیها نرم شوند و مواد داخل ظرف داغ و پف کرده شوند. پوشش ظرف را بردارید. بقیهی پنیر را به همراه ژامبون خرد شده روی مواد بریزید.
ث. بار دیگر ظرف را بدون پوشش به مدت ۵ دقیقه داخل فر بگذارید تا پنیر کاملا روی مواد ذوب شود.
طرز تهیه کرم غلیظ سوپ مرغ
مواد مورد نیاز
الف. ۶ قاشق غذاخوری کره
ب. دو سوم فنجان آرد
پ. دو سوم فنجان شیر
ت. دو سوم فنجان آب مرغ
ث. یک چهارم قاشق چای خوری پودر سیر
ج. یک چهارم قاشق چای خوری پودر پیاز
چ. نمک و فلفل به میزان لازم
دستورالعمل
الف. کره را داخل ماهیتابهی کوچکی روی حرارت ملایم ذوب کنید.
ب. آرد را به کره اضافه، و با هم ترکیب کنید تا به خمیر تبدیل شوند.
پ. شیر و آب مرغ را نیز اضافه کنید. تمام مواد را به خوبی به هم بزنید تا خمیر آرد کاملا حل شود. حتما با یک قاشق تمام آردی را که به دیوارهی ظرف چسبیده است، نیز با سایر مواد ترکیب کنید.
ت. پودر سیر، پودر پیاز، نمک، و فلفل را اضافه کنید.
ث. شعلهی گاز را زیاد کنید و مواد را آنقدر به هم بزنید تا به کرم نرم و غلیظ سوپ مرغ تبدیل شوند.
۶. پنکیک پوره سیب زمینی
مواد لازم
۲ فنجان پوره سیب زمینی
۱ یا ۲ عدد تخممرغ
۴/۱ فنجان آرد
نمک، فلفل، سیر، پیاز، پیازچه، پنیر، روغن، خامه ترش به میزان لازم
طرز تهیه:
پوره سیبزمینی، تخممرغ، آرد، نمک، فلفل، سیر و سایر ترکیبات دلخواه خود را با هم ترکیب کنید.
روغن را داخل تابه ریخته و تابه را از قبل داغ کنید.
یادتان باشد که به اندازه کافی از مواد بردارید که پنکیک شما نازک ضخیم نشود.
۴/۱ فنجان از خمیر را داخل تابه بریزید و هر دو طرف آن را تا جایی سرخ کنید که رنگ آن قهوهای شود.
پنکیک خود را با خامه ترش تزئین کنید و از طعم و مزه آن لذت ببرید.
۷. سوپ سیب زمینی و گل کلم
مواد لازم:
– سیبزمینی – 6 فنجان (پوست کنده و خرد شده)
– روغن 1 قاشق غذاخوری
– کرفس- 1 ساقه (خرد شده)
– گل کلم 6-8 فنجان (خرد شده)
– پیاز زرد (بزرگ) – 1 (خرد شده)
– سیر – 1 حبه (کوچک)
– آب مرغ یا سبزیجات – 5 فنجان
– پیازچه (خرد شده)
– پنیر (رنده شده)
– فلفل سیاه
– خامه ترش
– نمک برای بهبود طعم و مزه
طرز تهیه سوپ سیب زمینی
روغن را در یک قابلمه روی شعلهی متوسط گرم کنید. پیاز را به مدت پنج دقیقه روی شعلهی پایین تفت بدهید. کرفس را به آن اضافه کنید و 4 تا 5 دقیقه بپزید. حالا سیر را به آن اضافه کنید و یک دقیقه تفت بدهید. سیبزمینی ، گل کلم و آب مرغ را اضافه کنید. خوب هم بزنید و صبر کنید تا بجوشد. شعله را پایین بیاورید و در قابلمه را بگذارید. اجازه بدهید به مدت 15-20 دقیقه روی حرارت پایین آرام بجوشد. اطمینان حاصل کنید که همه چیز ترد شدهاست. این سوپ را با استفاده از مخلوط کن میکس کنید تا زمانی که صاف و نرم شود. آب مرغ و نمک را اضافه کنید. در نهایت سوپ را با خامه ترش، پیازچه، پنیر و فلفل سیاه بیارایید. سوپ را داغ سرو کنید.
۸. کاسرول سیب زمینی و سوسیس و پنیر
مواد لازم برای ۴ تا ۶ نفر:
۳ فنجان سیبزمینی پخته و مکعبی خرد شده( خنک)
۴ قاشق غذاخوری کره
۴ قاشق غذاخوری آرد
۲ فنجان شیر
۲/۱ قاشق چایخوری نمک
۴/۱ قاشق چایخوری فلفل
۲۲۰ گرم پنیر ولویتا مکعبی خرد شده
۲/۱ فنجان پنیر چدار تند و خرد شده
۴۵۰ گرم سوسیس دودی
۸/۱ قاشق چایخوری پاپریکا
طرز تهیه:
سوسیسهای دودی را در ظرفی از درازا به دو نیم تقسیم کنید و آنها را برش هلالی بدهید. آنها را به مدت ۱۵ دقیقه در تابهای سرخ کنید تا رنگ قهوهای روشن به خود بگیرد.
بطور همزمان سیبزمینیهای پخته و مکعبی خرد شده را در دو ظرف کسرول جداگانه بریزید. گوشت پخته شده را به آن اضافه کنید و آنها را به آرامی با هم مخلوط کنید.
سایر مواد به جز پنیر چدار خرد شده و پاپریکا را در تابهای با هم ترکیب کنید و روی شعله متوسط قرار بدهید تا گرم شده، ذوب و نرم شود. برای این کار از یک همزن استفاده کنید و مواد را دائم هم بزنید.
سس سفید یا سس پنیر را روی سیبزمینی و سوسیس بریزید. پنیر چدار و سپس پاپریکا را در مرحله بعد به مواد اضافه کنید.
فر را از قبل گرم کنید و سپس غذا را به مدت ۳۵ تا ۴۵ دقیقه با دمای ۱۹۰ درجه سانتیگراد بپزید.
می توانید نیمی از سوسیس را با هات داگ یا همبرگر جایگزین کنید.
۹. سیب زمینی شکم پر پنیری
– ۴ عدد سیب زمینی متوسط
– ۲۳۰ گرم گوشت چرخ کردهی ۹۰٪
– یک پیمانه گل کلم بروکلی
– ۱ پیمانه آب
– ۱ پیمانه پنیر چدار کم چربی رنده شده
– یک دوم پیمانه خامه ترش کم چربی
– یک دوم قاشق چایخوری نمک
– یک چهارم قاشق چایخوری فلفل تازه آسیاب شده
– ۳ عدد پیازچهی خرد شده
طرز تهیه سیب زمینی شکم پر پنیری
۱. با یک چنگال تمام قسمتهای سیب زمینیها را سوراخ کنید. آنها را درون مایکروفر بگذارید و با شعله متوسط بپزید، یک یا دو بار آنها را بچرخانید، تا سیبزمینی ها نرم شوند – حدود ۲۰ دقیقه.
۲. در این حین، گوشت را در یک تابهی بزرگ روی حرارت متوسط به بالا قهوهای کنید، گاهی هم بزنید حدود ۳ دقیقه. آن را به یک کاسه بزرگ منتقل کنید. حرارت را افزایش دهید، بروکلی و آب را به تابه اضافه کنید، روی آن را بپوشانید و بپزید تا نرم شود. بروکلی را صاف کنید وبه گوشت اضافه نمایید.
۳. با دقت یک سوم بالایی سیب زمینی های پخته را ببرید؛ سرهها را برای استفادهی دیگری نگه دارید. داخل آنها را با قاشق بتراشید و درون یک پیاله متوسط بریزید. پوستهی سیب زمینی ها را در یک ظرف آشپزی کوچک قرار دهید. یک دوم پیمانه چدار، خامه ترش، نمک و فلفل داخل سیب زمینیّها بریزید و با چنگال آنها را له کنید. پیازچهها و مخلوط سیب زمینی را به بروکلی و گوشت اضافه کنید؛ مخلوط کنید تا ترکیب شوند.
۴. به صورت یک دست مخلوط سیب زمینی را بین پوستههای سیب زمینی تقسیم کنید و روی آنها یک دوم پیمانه چدار باقیمانده را بریزید. تا زمانی که مخلفات داغ میشوند و پنیز ذوب میشود – ۲ تا ۴ دقیقه – حرارت مایکروفر را زیاد کنید .
ترجمه : فاطمه یحیی