آموزش پخت خورشت خوشمزه به آلو
به یکی از میوه هاي خوش عطر با خواص بی مشابه هست که طبق معمولً در پاییز فراوان میشود و ما میتوانیم ازش بهره مند شویم.
به گزارش تالاب همانگونه که خیلی از میوه هاي بومی کشورمون به یک منطقه ناب مرتبط میباشند یا یک میوه به منطق خاصی مشهور هست، به هم از این قضیه مستثنی نیست و ظاهراً به اصفهانی مشهور تر هست.
امروز باهم طرز تهیه این خورش خوشمزه با ورژن اصفهانی را سنجیدن کنیم. در این خورش به خوش عطر و خوشمزه ادامه مطلب را دنبال نمایید.
مواد ضروری برای تهیه خورش به آلو :
گوشت گوسفندی خرد شده 400 گرم
به بزرگ 2 عدد
پیاز متوسط نگینی خرد شده 1 عدد
آلو بخارا 15 تا 20 عدد
شکر 1 تا 2 قاشق رستوران
کره 30 گرم
آبلیمو تازه 1 قاشق سوپخوری
رب گوجه فرنگی درصورت تمایل
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان ضروری
طرز تهیه خورش به آلو :
گذشته از آغاز باید بگویم، این نوع خورش به هم به صورت دقیقاً شیرین و هم به صورت ملس «ترش و شیرین» درست میشود. قبلاً این خورش همراه نان خورده می شد، ولی همین حالا در کنار چلو هم میل میشود و خیلی هم پرطرفدار هست. برای آغاز پیازی راکه به صورت نگینی خرد کردیم همراه با مقدار روغن داخل قابلمه ریخته و تفت میدهیم تا سبک و نرم شود.
آنگاه گوشت را افزون میکنیم و همراه با پیاز تفت میدهیم تا رنگ آن تغییر پیدا کند و لایه روی گوشت یکپارچه شود.
آنگاه کمی زردچوبه و فلفل رابه گوشت و پیاز تفت خورده افزون میکنیم و موثر آنرا آمیخته میکنیم.
آنگاه اندکی آب در حدی که روی گوشت ها رابا فاصله یک بند انگشت بگیرد می ریزیم. این خورش در اصطلاح باید تنگ آب باشد یعنی بعد از جا افتادن باید مقدار کمی آب داشته باشد. درب قابلمه را روش قرار میدهیم و اجازه میدهیم تا گوشت با حرارت ملایم بپزد.
به ها را بعد از شستشو به صورت مکعب هاي درشت برش میزنیم. بافت به بسیار لطیف و نرم هست ودر حین پخته شدن، اگر خیلی ریز برش خرده باشند، یا نازک باشد بافت خودش را از دست میدهد و خورش ما دیگر چهره قشنگی نخواهد داشت.
بعد از خرد کردن به، کره را داخل ماهیتابه ذوب میکنیم و اگرچه مواظب هستیم که حرارت ملایم باشد و بلافاصله بعد از ذوب شدن آن به هاي خرد شده را افزون میکنیم و یک تفت کوچک به آن میدهیم.
به ها که کمی طلایی رنگ شدند آنرا از روی حرارت بر می داریم.
به هاي تفت داده شده رابه گوشت پخته شده افزون میکنیم و درب قابلمه را میگذاریم. برای این که به رنگ قشنگ و قرمزش رابه خوبی نشان بدهد سعی میکنیم تا حدوداً نیم ساعتی که برای پخت به دوران ضروری داریم، درب قابلمه را باز نکنیم.
در 15 دقیقه پایانی پخت آلوهایی راکه از قبلا با اندکی آب سرد خیس کرده بودیم، آب کش میکنیم و بعد به خورش افزون میکنیم.
ودر 5 دقیقه پایانی، چاشنی ها را افزون میکنیم. شکر را بنا به ذائمان میتوانیم کم یا چندان کنیم. همینطور مقدار خیلی کم نمک به اندازه یک پینچ یا 1/4 قاشق چایخوری به خورش افزون میکنیم.