طرز تهیه آش کلم قمری
ر يونان قديم کلم را داروي شفابخش و جواني ميدانستند. کلم قمري دشمن سرطان ريه و لوزالمعده است براي سنگ کليه مناسب است، داراي ويتامين هاي B6, C, B,A و داراي مواد معدني مثل کلسيم و پتاسيم ميباشد.
ملين است، به خاطر داشتن گوگرد و کلسيم براي رشد ناخن و مو مناسب است. اين آش را به خاطر خواص بسيار آن براي کودکان پيشنهاد ميکنيم.
مواد لازم آش کلم قمری
- کشک: 200 گرم
- عدس: 60 گرم
- لپه: 60 گرم
- بلغور گندم: 100 گرم
- کلم قمری: 300 گرم يا 2 عدد
- عصاره قلم يا آب گوشت: 1 پيمانه
- آب: 5 ليوان
- گوشت قيمه اي: 150 گرم
- پياز داغ: 3 قاشق سوپ خوري
- نمک، فلفل و زردچوبه: به ميزان دلخواه
- سير: 3 حبه
- نعنا داغ: به ميزان لازم
طرز تهیه آش کلم قمری
- بتدا پوست کلم قمري ها را گرفته، مي شوييم و به شکل مکعبي و يا مثلثي خرد مي کنيم.
- سپس آن را داخل يک ماهيتابه به همراه کمي روغن و زردچوبه ميريزيم و کاملاً سرخ ميکنيم تا بوي بد آن گرفته شود.
- حبوباتي که از قبل حدود 3 ساعت خيس کرده ايم به همراه بلغور گندم را شسته با عصاره ي قلم در قابلمه ميريزيم و آب را به آن اضافه ميکنيم.
- شعله ي گاز را روي حرارت زياد گذاشته بعد از آن که آب آن به جوش آمد کلم قمري را اضافه نموده و شعله را ملايم مي کنيم. گوشت قيمه اي را که از قبل با فلفل سياه و زردچوبه تفت داده ايم و پخته شده است به آش اضافه ميکنيم
- ميگذاريم تا آش کاملا جا بيافتد.
- بعد از آن که مواد کاملا پخته شد نيمي از پياز داغ را که با سير تفت داده و نيمي از کشک را داخل آش ميريزيم و اجازه ميدهيم تا 20 دقيقه بجوشد.
- اين آش بايد به قدري بپزد که مواد داخل آن کمي معلوم باشد و تقريبا له شده شود.
- در آخر آش را داخل ظرف ريخته روي آن را با کشک، نعنا داغ، چند تکه از قيمه و چند عدد کلم قمري که برش زده ايم و پياز داغ تزيين ميکنيم.