طرز تهیه کوکوی لوبیا سبز تبریزی

طرز تهیه کوکوی لوبیا سبز تبریزی
گر در خانواده‌ای تبریزی به دنیا آمده باشید (که از قضا من این طورم) کوکوی لوبیا سبز (همراه سوپ البته) جزو جدا نشدنی سفره مهمانی‌های شماست.
ارادت ویژه شمال غربی‌نشینان ایران زمین به لوبیا سبز به قدری است که به انواع و اقسام روش‌ها در خورشت‌ها، کوکوها و... لوبیا سبز را می‌پزند و نوش‌جان می‌کنند. لوبیا سبز منبع غنی پتاسیم و دوست خوب مفاصل شماست. سیلسیوم موجود در آن علائم یائسگی در زنان را کم می‌کند و استخوان‌های شما را استحکام می‌بخشد.
 

 اواسط اردیبهشت و خرداد در همه میوه‌فروشی‌ها و میدان‌های تره‌بار لوبیا سبز و باقالی تازه پیدا می‌شود. این بار که برای خرید میوه رفتید لوبیا سبز بخرید و با این دستور پخت تبریزی کوکوی جدیدی تهیه کنید.

لوبیا سبز خرد شده: 400 گرم، هویج خرد شده: 2 عدد متوسط ، سیب‌زمینی خرد شده: یک عدد متوسط، تخم‌مرغ: 3 عدد متوسط، مغز گردوی خرد شده: 2 قاشق غذاخوری، زعفران دمکرده: یک قاشق غذاخوری، پیاز داغ: یک قاشق غذاخوری، زرشک: یک قاشق غذاخوری، بکینگ پودر: نصف قاشق چایخوری، زردچوبه، نمک و فلفل: به مقدار لازم

لوبیا سبز، هویج و سیب‌زمینی را پوست بگیرید و به مکعب‌های کوچک یک سانتی‌متری خرد کنید. لوبیا را با یک لیوان آب و یک قاشق چایخوری مخلوط نمک و زردچوبه به مدت 10 دقیقه بپزد.

سپس هویج را اضافه کنید و 10 دقیقه دیگر مواد را بپزید. حرارت را زیاد نکنید که آب آن کشیده نشود. کمی بعد سیب‌زمینی نگینی خرد شده را بیفزایید.

بعد از پخت صبر کنید تا مواد سرد شوند که موقع هم زدن له نشوند.

تخم‌مرغ‌ها را در ظرفی دیگر شکسته و هم بزنید و گردو و زعفران و زرشک و پیازداغ و بکینگ پودر و نمک و فلفل و زردچوبه را به آن اضافه کنید و هم بزنید. سبزیجات پخته را به این مواد اضافه کنید و آرام هم بزنید تا مخلوط یکنواختی به دست آورید.

مخلوط را در تابه‌ای که قبلا روغن در آن داغ کرده‌اید بریزید و صبر کنید یک طرف کوکو طلایی شود و بعد آن را برگردانید. البته این کوکو همراه با گوشت چرخ کرده نیز به صورت دورنگ تهیه می‌شود که روش طبخ آن را در هفته‌های بعدی خواهیم نوشت.

می‌توانید برای زیباتر شدن کار مقداری از سیب‌زمینی‌های نگینی را سرخ کنید و قبل از گرفتن کامل یک سمت کوکو به آن اضافه کنید که موقع برگرداندن قیافه شیک‌تری به شام خوشمزه بهاری‌تان بدهد.

ارسال نظر