سکسکه جنین در بارداری ؛ طبیعی یا غیرطبیعی؟

سکسکه جنین در بارداری امری طبیعی بوده و معمولا همه مادران آن را تجربه خواهند کرد. زمانی که جنین سکسکه میکند، معمولا تمام شکم تکان خواهد خورد، این در حالی است که لگد زدن جنین تنها بخشی از شکم را تکان میدهد. در این مقاله به بررسی کامل سکسکه جنین در بارداری خواهیم پرداخت.
سکسکه جنین در بارداری امری طبیعی بوده و معمولا همه مادران آن را تجربه خواهند کرد. زمانی که جنین سکسکه میکند، معمولا تمام شکم تکان خواهد خورد، این در حالی است که لگد زدن جنین تنها بخشی از شکم را تکان میدهد. در این مقاله به بررسی کامل سکسکه جنین در بارداری خواهیم پرداخت.
منظور از سکسکه جنین در بارداری چیست؟
سکسکههای جنین در حقیقت حرکات کوچک دیافراگم او در زمانی است که او شروع به تمرین تنفس میکند. زمانی که جنین نفس میکشد، مایعی به نام آمنیوتیک وارد ریههای او شده و منجر به انقباض دیافراگم در حالت تکامل خواهد شد و این وضعیتی است که سکسکه جنین در رحم مادر رخ میدهد. به گزارش مجله پزشکی آسان طب سکسکه جنین یک حرکت سریع و تکراری است که مادران قطعا متوجه آن خواهند شد. برای تمایز دادن میان سکسکه و ضربه نوزاد باید گفت که در برخی موارد جنین ممکن است از وضعیتی مانند چیز سرد یا گرم خوردن، احساس ناراحتی کرده و حرکت کند. این حرکات معمولا در بخشهای مختلف شکم رخ داده و به محض تغییر موقعیت، امکان توقف این حرکات وجود دارد. این حرکات ضربه یا لگد زدن جنین را نشان میدهند، اما در برخی موارد، شما کاملا بیحرکت هستید و در بخشی از شکم خود حرکات ریز و تکراری را تجربه میکنید که در این حالت به احتمال زیاد کودک شما سکسکه میکند.
کاربران گرامی، مطالعه مطلب سکسکه و روشهای مختلف خانگی جهت رهایی از آن برای شما خالی از لطف نخواهد بود.
علل و نشانههای سکسکه جنین در بارداری
انقباض دیافراگم در جنینهای بالغ موجب سکسکه میشود. زمانی که جنین در رحم مادر سکسکه میکند، نقاط عطف تکاملی متعددی در حال رخ دادن بوده و نشان دهنده این مسئله است که روندهای تکاملی جنین به درستی در حال طی شدن میباشد. ز
1. تکامل سیستم تنفسی
توانایی جنین به منظور فرو بردن و بیرون فرستادن مایع آمنیوتیک و در نتیجه بروز سکسکه، نشان دهنده این حقیقت است که دیافراگم به خوبی در حال رشد است.
2. تکامل سیستم عصبی
سکسکه جنین تایید کننده این موضوع است که مغز و نخاع جنین سالم بوده و عملکردشان درست است. به عبارت دیگر، سکسکه جنین در بارداری بدین معنا است که جنین از لحاظ سیستم عصبی به قدری رشد کرده که میتواند خارج از رحم دوام بیاورد.
3. یادگیری واکنشها
جنین در رحم مادر علاوه بر تمرین تنفس تمامی کارهایی که پس از به دنیا آمدن انجام میدهد مانند شیر خوردن، مکیدن انگشت و خمیازه کشیدن را نیز تمرین میکند.
4. پیچ خوردگی بند ناف
در برخی از موارد نادر، سکسکه جنین به علت نرسیدن هوای کافی به او میباشد. بدین منظور زمانی که مادر احساس کند شدت و دفعات سکسکه به طور ناگهانی کاهش یافته است، باید سریعا به یک پزشک متخصص مراجعه کند تا احتمال پیچ خوردگی بند ناف بررسی شود. پیچ خوردگی بند ناف زمانی رخ میدهد که بند ناف به دور گردن جنین بپیچد و از رسیدن هوای کافی به ریه جلوگیری کند. زمانی که بند ناف به دور گردن جنین میپیچید، ضربان قلب جنین افزایش یافته و جریان خون ارسالی از طریق بند ناف کاهش مییابد. برخی از عوارض ناشی از پیچ خوردگی بند ناف میتواند شامل موارد زیر باشد:
- تغییرات ضربان قلب کودک
- تغییر فشار خون کودک
- تولید دی اکسید کربن در خون نوزاد
- ضربه مغزی
- مرگ
همیشه حرکات جنین خود را تجزیه و تحلیل کرده و در صورت لزوم در این باره با پزشک خود صحبت کنید. برای اطمینان پیدا کردن از علت حرکات جنین میتوانید یک سونوگرافی انجام دهید تا از سلامت جنین خود مطمئن شوید.
یک عدد پیشنهاد:
مطالعه مطلب تغییرات جنین و بدن مادر در ماه پنجم بارداری به شما پیشنهاد میشود.
راههایی جهت کاهش سکسکه و آرامش به جنین
همانطور که گفته شد سکسکه جنین در بارداری کاملا طبیعی است، اما گاهی اوقات تداوم این حالت آزار دهنده میباشد، بنابراین شما میتوانید با انجام حرکات زیر به کودک خود آرامش دهید:
- پیاده روی کردن میتواند حرکات جنین ناشی از سکسکه را کاهش داده و موجب آرامش کودک شما شود. در برخی از موارد این کار حتی میتواند موجب خوابیدن کودک نیز شود.
- آب زیادی بنوشید، زیرا سکسکه زمانی که بدن دچار کم آبی باشد، بیشتر خواهد شد.
- خوردن رژیم غذایی حاوی پروتئین میتواند موجب آرامش جنین شده و به خواب کودک شما کمک کند.
- استراحت کردن و داشتن خواب کافی به آرامش جنین شما کمک میکند.
سکسکه جنین در بارداری دردناک نبوده و معمولا بیشتر از 15 دقیقه طول نخواهد کشید. توجه داشته باشید که برای خلاصی از سکسکه کودک خود، هیچگاه نفس خود را نگه ندارید، زیرا این کار میتواند برای کودک شما خطرناک باشد. کاربران محترم، اگر شما راههای دیگری برای این وضعیت را امتحان کرده و نتیجه بخش بوده است، لطفا تجربیات خود را در قسمت دیدگاه با همراهان آسان طب در میان بگذارید.
زمان مورد انتظار برای سکسکه جنین
سکسکه جنین به طور معمول در سه ماهه دوم یا سوم بارداری رخ خواهد داد. بسیاری از مادران در ششمین ماه حاملگی خود این حرکات را احساس میکنند. برخی از نوزادان چندین بار در روز دچار سکسکه میشوند و یکی از نظریات آن است که سکسکه جنین در بلوغ ریه نقش دارد. خبر خوب این است که در بیشتر موارد سکسکه جنین یک رفلکس طبیعی بوده و بخشی از دوران بارداری به شمار میرود. تکرار سکسکه جنین معمولا با نزدیک شدن به زمان زایمان کاهش خواهد یافت. در صورتی که متوجه عملکرد غیرطبیعی از جنین خود شدید، برای بررسی بیشتر به پزشک مراجعه کنید تا نگرانی خود را رفع کنید.
کاربران گرامی، اگر شما اطلاعات بیشتری در مورد سکسکه جنین در بارداری دارید، لطفا آن را در قسمت دیدگاه برای ما ارسال نمایید. برای انجام این کار، شما میتوانید به انتهای مقاله رفته و اگر با موبایل و تبلت هستید، نظر، نام و ایمیل را یادداشت کرده و با زدن تیک I’m not a robot پیام خود را ارسال کنید و چنانچه با کامپیوتر و یا لپ تاپ هستید در قسمت دیدگاه (انتهای صفحه) نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید.