ارائه اطلاعاتی در رابطه با پیچ خوردگی تخمدان

این پیچ خوردگی باعث بروز درد شدید و همچنین علائمی دیگر خواهد شد و دلیل آن هم دریافت نکردن خون به میزان کافی میباشد، در صورتی که این محدودیت دریافت خون مورد درمان قرار نگیرد مسلما میتواند زندگی افراد مبتلا را نیز تهدید نماید، بد نیست بدانید که پیچ خوردگی معمولا یک تخمدان را تحت تاثیر خود قرار خواهد داد، در این مقاله قصد داریم به بررسی این بیماری بپردازیم.
معرفی برخی از علائم پیچ خوردگی تخمدان
همانند تمامی مشکلات که دارای علائم و نشانههایی هستند، پیچ خوردگی تخمدان نیز از علائم و نشانههایی برخوردار بوده که عبارتند از:
- ایجاد حالت تهوع
- ایجاد درد شدید در لگن
- استفراغ
- وجود تب در فرد مبتلا
- خونریزیهای غیر طبیعی
لازم به ذکر است که تشخیص پیچ خوردگی تخمدان تا حد زیادی چالشبرانگیز و سخت میباشد و دلیل آن هم شباهت علائم به مشکلاتی همچون سنگ کلیه، آپاندیس، عفونتهای ادراری، گاستروانتریت و شرایط دیگر خواهد بود.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
اگر فردی علائم پیچ خوردگی تخمدان را داشته باشد باید هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کرده و مسئله را به طور جدی دنبال کند. برای تشخیص صحیح این بیماری ممکن است پزشکان از برخی تستها همانند تستهای زیر استفاده نمایند:
- سونوگرافی ترانس واژینال که شامل قرار دادن یک پروب سونوگرافی کوچک در داخل واژن میباشد
- سونوگرافی شکمی که از یک پروب سونوگرافی در خارج از شکم استفاده میگردد
- انجام سایر تستهای تصویربرداری همانند CT و یا اسکن MRI
- آزمایش خون کامل که میتواند تعداد گلبولهای سفید خون در بدن را اندازهگیری نماید
بررسی علتهای گوناگون ایجاد این مشکل
افرادی که در ردههای سنی 20 الی 40 سال قرار دارند احتمال تجربه پیچ خوردگی تخمدان برایشان بیشتر است، با این حال زنان در تمامی سنین، از دوران کودکی تا بعد از یائسگی نیز امکان دارد با چنین مشکلاتی مواجه شوند. گاهی وقتها وجود کیست و یا تودههای دیگر میتوانند علت ایجاد این مشکل باشند، وزن اضافی و یا مشکلاتی در تخمدان هم میتواند منجر به بروز چنین مشکلی شود. یکی دیگر از عوامل رایج پیچ خوردگی تخمدان را میتوان وجود رباط تخمدان دانست، اتصالی که تخمدان به رحم را وصل کرده ممکن است طولانیتر از حد معمول باشد که همین مسئله منجر به ایجاد چنین مشکلاتی میگردد. القاء تخمکگذاری یکی دیگر از عواملی بوده که میتواند این پیچ خوردگی را ایجاد نماید، توجه داشته باشید که این مسئله هم ممکن است در زنان باردار ایجاد شود و هم در زنانی که باردار نیستند، البته سطح بالای هورمونها در دوران بارداری نیز امکان دارد در ایجاد چنین مشکلی نقش داشته باشند، در هر صورت باید تمامی موارد مورد توجه قرار گیرند.
رفتارهای لازم در برابر پیچ خوردگی تخمدان
جراحی تنها راه تخلیه تخمدان بوده و پزشکان ممکن است داروهایی را برای کاهش درد و حالت تهوع قبل از جراحی تجویز نمایند. معمولا پزشکان توصیه میکنند که عمل جراحی در سریعترین زمان ممکن انجام شود، اگر این پیچ خوردگی در مدت زمان طولانی باعث نرسیدن جریان کافی خون به تخمدان شود امکان ایجاد شدن مشکلات شدیدی همچون مرگ تخمدان وجود خواهد داشت، پزشکان میتوانند با استفاده از روش لاپاراسکوپی این کار را انجام دهند، لاپاراسکوپی شامل ایجاد شکافهایی کوچک و پیچیده در شکم میباشد. پزشکان با استفاده از چندین ابزار پزشکی، از جمله یک دوربین ویدیویی سعی به ورود درون شکم و لگن خواهند داشت و تلاش میکنند تا بتوانند تخمدان را باز نمایند، در صورتی که یک پزشک نتواند با استفاده از چنین دستگاههایی محل موردنظر را مشاهده کند ممکن است به سراغ انجام جراحیهای باز بروند، غالبا فرد میتواند در همان روز پس از عمل به خانه برگردد. توجه داشته باشید که پس از انجام عمل جراحی نیز پزشکان فرد را مورد بررسی قرار خواهند داد تا از درستی جریان خون اطمینان حاصل نمایند، در صورتی که علائمی از مرگ تخمدان وجود داشته باشد امکان دارد بعدا اقدام به برداشتن تخمدان گردد. بد نیست بدانید که پزشکان ممکن است با تجویز داروهایی همچون ایبوپرفون و استامینوفن سعی در کاهش درد و ناراحتی داشته باشند، در اسرع وقت افراد باید علائم مربوط به عفونت و یا عوارض دیگر را به پزشک گزارش نمایند، برخی از این علائم عبارتند از:
- داشتن تب
- قرمزی و التهاب
- ترشحات مضر
- افزایش درد لگن
پزشکان احتمالا توصیههایی را در رابطه با مراقبتهای پس از ازدواج همچون اجتناب از بلند کردن اجسام سنگین و یا فعالیتهای شدید فیزیکی برای چند هفته را تجویز خواهند کرد.
پیچ خوردگی تخمدان و کمک به تولید مثل
افرادی که القاء تخمکگذاری را تجربه میکنند خطر ابتلا به این مشکل برایشان بیشتر است، در حقیقت این روش به دلیل هورمونهایی بوده که مورد استفاده قرار میگیرند، امکان دارد تخمدانها را بزرگ کرده و منجر به تولید کیست گردد، در حالی که کیستهای تخمدان معمولا بیضرر هستند اما میتوانند خطر پیچ خوردگی تخمدان را افزایش دهند. افراد باید در رابطه با این بیماری هوشیار باشند و علائم را با پزشک مربوطه در میان بگذارند.
عوارض جانبی مربوط به پیج خوردگی تخمدان
یکی از عوارض جانبی این بیماری نکروز میباشد که دلالت بر مرگ تخمدان دارد، مرگ تخمدان به دلیل کاهش و یا قطع جریان خون به آن ناحیه اتفاق خواهد افتاد، جراحی برای نکروز تخمدان میتواند باروری را تحت تاثیر خود قرار دهد. اگر پزشکان تخمدان را بردارند فرد موردنظر در معرض خطر عفونت تخمدان قرار خواهد گرفت و ممکن است آبسه یا پریتونیت ایجاد گردد.
چشماندازی در رابطه با پیچ خوردگی تخمدان
بر اساس اعلام رسمی انجمن جراحی آمریکا این مشکل پنجمین وضعیت اورژانس پزشکی مربوط به اندامهای تولید مثل زنان میباشد. در صورتی که یک فرد به دنبال مراقبتهای پزشکی برود آن هم در سریعترین زمان ممکن، میتوان گفت که احتمال بروز عوارض جانبی وجود نخواهد داشت. در صورتی که پیچ خوردگی تخمدان برای مدت طولانی ایجاد گردد و افراد نسبت به آن بی اعتنا باشند و یا هیچگونه درمانی را دنبال نکنند امکان دارد تخمدان در اثر کمبود جریان خون و یا قطع کامل آن دچار مرگ شود، مرگ تخمدان نیز باعث تخلیه آن توسط پزشک خواهد شد، بنابراین بهتر است در صورت مشاهده کوچکترین علائمی آن را جدی تلقی کرده و به پزشک مراجعه نمایید، از انجام هرگونه درمان خودسرانه جدا خودداری به عمل آورید.