۸ روش تقویت مهارت گفتگو و ارتباط موثر با دیگران

۸ روش تقویت مهارت گفتگو و ارتباط موثر با دیگران
گفتگو و برقراری ارتباط کلامی با دیگران یکی از اصلی ترین نیازهای ما در زندگی اجتماعی است. وقتی نمی‌دانیم که چه‌طور خواسته‌ها‌ی‌مان را بیان کنیم، برای تحقق آن‌ها با مشکل بیش‌تری روبرو خواهیم بود.

از طرفی صحبت کردن به صورت موثر به ما این امکان را می‌دهد تا روابط سالم برقرار کنیم و عملکرد بدون مشکلی داشته باشیم. تقویت مهارت گفتگو و ارتباط موثر با دیگران به ما این امکان را می‌دهد تا بدانیم که در کجا هستیم و کجای یک رابطه قرار داریم.

روشهای تقویت مهارت گفتگو و ارتباط موثر با دیگران

۱. پیش از صحبت کردن فکر کنید

بسیاری از افراد در بحث ها و گفتگوها بسیار عجولانه عمل میکنند و گاهی اوقات حرفهای نسنجیده به زبان می‌رانند. این موضوع باعث می شود احترام و اعتبار فرد در جامعه خدشه دار شود و دیگران نگاه ناخوشایندی به فرد عجول در سخن گفتن داشته باشند.

۲. روشن و شفاف سخن بگویید

فهمیدن منظور مستقیم افراد از اهمیت بالایی برخوردار است. برخی از آدمها همیشه دوپهلو و با ایهام سخن می گویند و درک معنای کلام آنان برای بقیه بسیار سخت است. از این رو یکی از روش های تقویت مهارت گفتگو و ارتباط موثر با دیگران سخن شفاف و واضح است.

۳. گزیده گو باشید

در دنیای شلوغ امروزی آدمها حوصله پرحرفی شما را ندارند پس گزیده و خلاصه سخن بگویید.

۴.دوستانه‌ رفتار کنید

افرادی که رفتار دوستانه تری دارند بین دیگران جایگاه بهتری دارند و همیشه احساس خوشایندی در سایرین ایجاد میکنند.

۵. احساسات خود را بروز دهید

هنگام صحبت کردن از احساسات‌تان استفاده کنید. آن‌ها را به راحتی بیان کنید. از آنها برای اضافه کردن رنگ و انرژی به واژه‌هایی که انتخاب می‌کنید به کار ببرید. لازم نیست احساسات‌تان را از آنچه قرار است بگویید، حذف کنید. وقتی احساس می‌کنیم که کسی در مورد احساسات خود صادقانه صحبت می‌کند، معمولا با دقت بیش‌تری گوش می‌کنیم. وقتی احساسات‌مان را به صحبت‌های‌مان آمیخته می‌کنیم، با انرژی بیش‌تری صحبت می‌کنیم و مفهوم را بهتر انتقال می‌دهیم.

۶. اعتماد به نفس داشته باشید

افرادی که در سخن گفتن با اعتماد به نفس هستند بیش از سایرین محور توجه قرار می گیرند و کلامشان در دیگران اثرگذاری بیشتری خواهد داشت. این اعتماد به نفس می تواند در محکم سخن گفتن، شیوا و سلیس و صریح بودن همراه با ادب تعریف سود.

۷. زبان بدن هم بیاموزید

درست است که ما درباره زبان کلام سخن می گوییم اما آشنایی با ترفندهای زبان بدن یکی از رموز موفقیت شما در برقراری ارتباط موثر با دیگران است. زبان بدن را بیاموزید و از ترفندهای آن در هنگام بحث و صحبت با دیگران بهره مند شوید.

۸. هنر خوب گوش‌ دادن را بیاموزید

یکی از مهمترین مهارتهای برقراری ارتباط موثر با دیگران خوب گوش دادن به دیگران است. اینکه شما از سر علاقه و توجه به حرف های دیگران نیز گوش دهید و به درستی و دقت پاسخ آنها را دهید بسیار اهمیت دارد.

ترجمه : پریسا جعفری

منبع : بازده

ارسال نظر
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)