حسادت در رابطه

حسادت در رابطه
هر فردی گاهی وقت‌ها دچار حسادت می‌شود و البته حسادت در رابطه به میزان کم حتی می‌تواند سالم باشد. اما اگر دائما از سمت دیگران احساس خطر می‌کنید و می‌ترسید شریک خود را از دست دهید،

کتاب ارتباط رابرت ل. لیهی توضیح داده که  حسادت، همیشه در مورد سه نفر است. او پنج نکته برای متوقف کردن حسادت بیان کرده است است.

زمانی که حسادت، این اژدهای چشم سبز،  صورت زشت  خود را نشان می‌دهد، می‌تواند – حداقل در روابط – همه چیز را به هم بریزد.

به هر حال، حسادت در رابطه عاشقانه می‌تواند هم نقش نجات‌دهنده را بازی کند هم نقش قاتل را. به همین دلیل است که از نظر یک روانشناس، باید بفهمید حسادت چه تاثیری دارد و از کجا می‌آید.

همان‌گونه که دکتر رابرت ل. لیهی در کتاب جدید خود ، درمان حسادت، می‌گوید: حسادت، چیزی بیشتر از انحراف چشم است و غالبا با ویژگی‌های شخصیتی ما ارتباط دارد.

“حسادت همیشه در مورد سه نفر است” ، این را دکتر لیهی می‌گوید. حسادت زمانی اتفاق می‌افتد که یک فرد از نفر سوم می‌ترسد.  حالا یا یکی از افراد رابطه به فرد سومی علاقه‌مند است یا آن‌ها به یکی از افراد درون رابطه علاقه دارند. گاهی وقت‌ها نیز هر دوی این‌ها می‌توانند باشند.

لیهی حسادت عاشقانه را به دو گروه تقسیم می‌کند: حسادت جنسی و حسادت مربوط به صمیمیت عاطفی.

به گفته دکتر لیهی، مردان بیشتر تحت تاثیر مورد اول قرار می‌گیرند در حالی که مطالعات نشان می‌دهند زنان بیشتر توسط مورد دوم آسیب می‌بینند.

آن‌گونه که دکتر لیهی به نشریه ایندیپندنت گفت، هر دوی این موارد از عدم اطمینان در رابطه نشات می‌گیرند.

عدم اطمینان می‌تواند شامل این مسائل شود: انتظارات نامشخص، سطح تعهد نابرابر، تجربه‌های قبلی ترک شدن و تجربه قبلی خیانت.

به هر حال، عجیب‌ترین دلیل حسادت عاشقانه چیزی فراتر از مسائل درونی رابطه است.

دکتر لیهی چنین توضیح می‌دهد : گاهی وقت‌ها حسادت می‌تواند نتیجه عزت نفس یا غرور بالا در یکی از طرفین باشد که تغییرات رفتاری طرف دیگر را در مقایسه با رفتار خود، بیشتر مشخص‌ می‌کند. برای مثال، یکی از افراد می‌گوید “تو نمی‌توانی” این‌گونه با من رفتار کنی!

به گفته او، تمام حسادت‌ها ضرورتا به اشک  و گریه ختم نمی‌شوند.

لیهی می‌گوید: میزان کم حسادت می‌تواند نشانه‌ای از صمیمیت، تعهد و حتی عشق باشد.

می‌بینیم که گاهی وقت‌ها افراد سعی می‌کنند شریک خود را امتحان کنند تا ببینند آیا آن‌ها حسادت می‌کنند یا نه؛ این مسئله در سطح کم، طبیعی است.

یک راه برای توضیح این مسئله، تصور این است که یکی از طرفین می‌گوید: اهمیت نمی‌دهم اگر با فردی دیگر رابطه داشته‌‌ باشی.

اگر این را بگویند، شما فکر می‌کنید به رابطه اهمیت نمی‌دهند و قصد خیانت دارند، دکتر لیهی اضافه می‌کند، تصور رابطه جنسی زن با فردی دیگر، یکی از معمول‌ترین محرک‌های حسادت در مردان دگرجنسگرا است.

زنان نیز می‌توانند دچار حس خیانت جنسی مشابه شوند اما آن‌ها بیشتر از صمیمیت عاطفی می‌ترسند.

آن‌ها می‌ترسند که مرد، عاشق فرد دیگری شود.

اگر در رابطه خود دچار حسادت شده‌اید، چه‌راه‌های آسانی برای مهار آن وجود دارد؟

دکتر لیهی این پنج نکته را توضیح می‌دهد:

– حسادت را اثبات کرده و آن را رفع کنید. بدانید که داشتن این حس، دشوار است و البته این یک احساس معمول و همه‌گیر است.

– به دنبال متوقف کردن رفتارهای ناشی از حسادت خود باشید. بازجویی، پرس و جو، دنبال کردن و کنترل کردن را ترک کنید.

هر چه بیشتر درگیر این رفتارها باشید، بیشتر به حسادت خود پر و بال می‌دهید.

– زمانی را به تمرکز بر افکار ناشی از حسادت خود اختصاص دهید. من به این، زمان حسادت می‌گویم. تمام افکاری که در زمان‌های دیگر دارید را بنویسید و ۲۰ دقیقه از روز را برای این افکار در نظر بگیرید.

– با شریک خود، قوانین اساسی را در مورد این‌که چه رفتاری درست است و چه رفتاری نیست، وضع کنید و سعی کنید انعطاف‌پذیر باشید، مثلا شام خوردن با شریک قبلی، می‌تواند یک محرک شدید باشد، به فکر قوانینی برای آن باشید.

– بدانید که اگر این کارها جواب نداد، بعد از این رابطه نیز زندگی جریان دارد. گاهی وقت‌ها روابط خراب می‌شوند، افراد خیانت می‌کنند و گاهی وقت‌ها هم  رابطه برای شما مناسب نیست. قبل از این رابطه، زندگی وجود داشته است، بعد از این نیز همین‌طور خواهد بود.

ترجمه: مژگان گوران

ارسال نظر