باتریهای جدید لیتیوم-سولفوری شارژ موبایل را به 5 روز میرساند
سالهاست که نام باتریهای لیتیوم-سولفور یا لیتیوم-گوگردی در خبرها شنیده میشود، ولی بهتازگی طراحی جدیدی برای این باتریها مطرح شده که بالاخره میتواند شرایط را تغییر دهد. محققان دانشگاه موناش استرالیا مدعیاند موفق به ساخت باتری جدیدی شدهاند که به باورشان کارآمدترین باتری لیتیوم-سولفور تاریخ است.
گفته میشود که یک باتری لیتیوم-سولفور در اندازه مناسب میتواند انرژی موبایل شما را تا پنج روز تامین کند. علاوه بر این، اگر از این فناوری در باتری خودروهای برقی استفاده شود، با هر بار شارژ میتوانید تا ۶۲۱ مایل رانندگی کنید. این باتریها اثر زیستمحیطی کمتری دارند و هزینه تولیدشان هم بسیار پایینتر است.
کلید موفقیت این پروژه بازآرایی پیوند میان ذرات کاتدهای سولفوری بوده که باعث شده بدون کاهش ظرفیت، کارایی یا پایداری باتری، توان آن افزایش پیدا کند. به گفته دانشگاه موناش، این تکنیک از معماری پلمانندی الهام گرفته شده که از آن در فرآیند تولید پودرهای شوینده استفاده میشود.
چالش پیش روی این تیم تحقیقاتی در زمینه تولید باتریها بوده است. بسیاری از محققان ایدههای جذابی برای باتریها دارند که هرگز در عمل قابل تولید نیست. تولید باتریها پیچیدگیهای زیادی دارد که باعث میشود خیلی از این پروژهها از آزمایشگاه خارج نشده و به تولید انبوه نرسند. برای همین سالهاست که فناوری باتریها پیشرفت چندانی نداشته است.
تیم تحقیقاتی دانشگاه موناش حالا بیش از هر زمان دیگری به تولید محصولی مصرفی نزدیک شده است. موسسه فرانهافر آلمان از مدتی پیش دست به تولید نمونههای آزمایشی این باتریها زده و محققان میخواهند آنها را در ادامه سال ۲۰۲۰ در خودروها و شبکههای خورشیدی امتحان کنند.
این گروه پتنت نوآوری خود را ثبت کردهاند اما ممکن است هنوز زمان زیادی تا رسیدن این محصول به دست کاربران باقی مانده باشد. با این حال باید صبر کنیم و ببینیم که بالاخره این تغییر نسبتا مهم در دنیای باتریهای قابل حمل حاصل خواهد شد یا خیر.