راهنمای انتخاب و خرید لپ تاپ
لپ تاپ هم وسیلهای است که همه چیزش در هم چفت و بست شده است و خیلی کم بتوانید مدلی را پیدا کنید که آپگرید شود. بنابراین موقع خریدنش باید حسابی دقت کنید تا مدلی بخرید که کارتان را راه بیندازد و گرنه هر روز در انجمنهای دیجیتالی نشستهاید و زیرآب آن شرکت بینوای سازنده لپتاپتان را میزنید.
روش گازانبری
موقعی که قصد خرید لپ تاپ دارید باید این ۲ مسیر را بروید: ۱- به سایتهای مختلف سر بزنید و تعداد زیادی “بررسی کاربر” بخوانید
. ۲- لپ تاپ را از نزدیک وارسی کنید. چیزهایی که میتوان در یک نگاه فهمید را با دست گرفتن لپ تاپ متوجه میشوید. کمی با صفحه کلید و تاچ پدش کار کنید ببینید با آن حال میکنید یا نه. از نگاه کردن به بررسیهای کاربرها هم چیزهایی را در مییابید که در طولانی مدت به آن بر میخورید. مثل اینکه باتریاش چقدر شارژ نگه میدارد، یا اینکه چقدر داغ میکند و سؤالاتی از این دست.
خیلی از افراد لپ تاپ را از روی ظاهر پسند میکنند و بدون مطالعه میخرند. این دو مرحله ساده را پشت گوش میاندازند و موقعی که لپ تاپ را خریدند افسوس میخورند که نکند بهتر از این هم بود و من نخریدم. اگر از هر دو مسیر بروید، قطع به یقین لپ تاپی میخرید که راست کار خودتان است.
حالا بیایید فاکتورهایی که باید برای خرید لپ تاپ در نظر گرفت را با هم بررسی کنیم:
اندازه
لپ تاپها در سایزهای مختلفی عرضه میشوند که میتوان آنها را در چهار دسته کلی، طبقه بندی کرد:
لپ تاپهای بزرگ (۱۷ اینچ به بالا) : این لپ تاپها فقط یک نقطه مشترک با هم دارند که آنهم بزرگی و سنگینی است. این لپ تاپها برای اینور و آنور بردن خوب نیستند اما هر چه باشد بهتر از کیس کول کشیدن است. مدلهای ضعیفتر این لپ تاپها که قیمت ارزانتری هم دارند برای آنهایی خوب است که میخواهند از صفحه نمایش بزرگتر آن برای فیلم دیدن استفاده کنند و البته خیلی هم لپ تاپ را از جایش تکان نمیدهند. اگر چنین استفادهای از لپ تاپ دارید بیخودی پول لپ تاپهای گرانتر سری گیمینگ را ندهید. لپ تاپ بزرگ و قدرتمند به درد گیمرها و حرفهایهایی میخورد که کارهای سنگینتری انجام میدهند.
سایز متوسط (۱۳ تا ۱۶ اینچ) : این لپ تاپها جنس بورس بازار هستند. این دسته از لپ تاپها عموماً خوش قیمتاند و به درد کاربرهای معمولی میخورند. تنوع قیمت و قدرت در این دسته بسیار بالاست و همیشه دست خریدار برای تهیه این نوع لپ تاپها باز است. کسانی که میخواهند با یک مبلغ معقولانه لپ تاپی ساده بخرند که چند تا پورت USB داشته باشد و از درایو DVD برخوردار باشد، بهترین کاری که میتوانند با پولشان انجام بدهند این است که این نوع لپ تاپها را تهیه کنند. حمل کردن اینها از لپ تاپهای بزرگ راحتتر است اما کماکان اینها هم سنگین هستند.
اولترابوک (معمولاً ۱۴ اینچ و کوچکتر) : اگر بودجهتان اجازه میدهد یک مقدار بیشتر برای ویژگی “قابل حمل بودن” خرج کنید باید به سراغ اولترابوکها بروید. اولترابوکها خیلی باریک و سبک هستند و از نظر قدرت هم میان رده محسوب میشوند. یعنی چیز سنگینی مثل فیلم ارباب حلقهها را نمیتوان با استفاده از آنها ویرایش کرد اما برای انجام کارهای روزمره و سبک خوب جواب میدهد. البته با انتخاب اولترابوک باید قید تعدادی از پورتهای USBتان را بزنید و نیازی به گفتن نیست که از DVD درایو هم محروم میشوید. البته میتوانید USB هاب و درایو اکسترنال بخرید تا مشکلی از این لحاظ نداشته باشید، اما اگر قرار باشد دوباره این چیزها را هم با خودتان حمل کنید که پس چرا در همان وحله اول اولترابوک را خریدید؟
لپ تاپهای کوچک و نِت بوکها (معمولاً ۱۲ اینچ به پایین) : ارزانترین، قابل حملترین و البته ضعیفترین (از نظر قدرت پردازش). فقط به درد افرادی میخورد که از لپ تاپ قابلیت حمل پذیری عالی میخواهند و خیلی هم به قدرت پردازش آن احتیاجی ندارند. یعنی میخواهند با لپ تاپ چرخی در اینترنت بزنند و ایمیلی چک کنند و از این جور کارها. حتی برای این کارهای ساده هم نباید انتظار داشته باشید که لپ تاپ کوچکتان سریع عمل کند. حداقل خوبیاش این است که برای خریدنشان لازم نیست جوراب زنانه سرتان بکشید و بانک بزنید.
کسانی که لپ تاپ بزرگ و لپ تاپ کوچک میخواهند که تکلیفشان مشخص است. اما بیشتر افراد در دوراهی لپ تاپ متوسط و اولترابوک میمانند. تا حدودی هم بهشان حق میدهیم چون تصمیم نسبتاً سختی است. از یک طرف لپ تاپ سایز متوسط را دارید که ارزانتر است و گزینههای بیشتری را در اختیارتان قرار میدهد، از طرف دیگر اولترابوکهای شیکتر را دارید که مثل پر کاه میمانند و از بابت قدرت نیز برای انجام کارهای روزمره کفایت میکنند.
کیفیت ساخت و دوام
بعضی از لپ تاپها خیلی خوب ساخته شدهاند؛ بدنه محکمی دارند، با دوام هستند و باز و بسته کردنشان خیلی راحت است. لپ تاپهایی هم هستند که از پلاستیک ارزان قیمت ساخته شدهاند و انقدر شل و ول هستند که انگار از ساختمان ۳ طبقه پرت شدهاند پایین. اینجا دیگر هر عقل سلیمی بالاییه را میخرد. هیچ چیزی کار دیدن لپ تاپ از نزدیک را نمیکند، اما خواندن بررسیهای کاربران اینترنتی نیز تا حد زیادی شما را از کیفیت کار مطمئن میکند. اگر لپ تاپ را در دست گرفتید حتماً یادتان باشد که درش را یکی دو بار باز و بسته کنید تا ببینید که لولاهایش به اندازه کافی نرم و روان هستند یا نه. خودتان هم میتوانید در سایتهای مختلف، بررسی بگذارید تا کسان دیگری که میخواهند لپ تاپ بخرند از تجربه شما استفاده کنند.