بررسی تخصصی هوآوی P8: عروس هوآوی
مهمترین نقطه قوت این گوشی قیمت مناسب آن است که از بسیاری پرچمداران پر زرق و برق بازار کمتر است.
هوآوی کمپانی ای است که در برابر رقیبان خود کار را از صفر شروع کرد و اکنون بعد از تلاش زیاد و ارائه مدل های مختلف به این نقطه رسیده است. امروز نام هوآوی در کنار نام گوشی سازهای بزرگی مانند سونی، ال جی، اچ تی سی و حتی سامسونگ و اپل شنیده می شود. P8 آخرین و بهترین گوشی ای است که توسط هوآوی معرفی شده و قرار است به عنوان پرچمدار یک سال آینده این شرکت در نبردهای کمپانی در جلوی لشگر هوآوی حرکت کند. در بررسی امروز با هم خواهیم دید که این قهرمان چینی چه سلاح هایی دارد تا شایسته نام پرچمدار باشد.
هوآوی P8 یکی از شیک ترین بسته بندی هایی را که تا امروز برای یک گوشی موبایل ارائه شده دارد. برخلاف دیگر برندها جعبه این گوشی از بالا باز می شود و گوشی به همراه یک هدست، کابل شارژ، دوشاخه شارژ، یک سوزن مخصوص خارج کردن سیم کارت و دفترچه راهنماها در داخل جعبه قرار دارند. کابل ها و هدست شباهت بسیار زیادی به هدست و کابل آیفون دارند که در تصویر زیر می توانید این شباهت را مشاهده کنید.
نازک فلزی
طراحی خانواده سری P، که پرچمداران هوآوی هستند، همیشه چشم دوستداران دنیای موبایل را به خود خیره نگه داشته است. P8 جدیدترین نسل این خانواده، زیبایی خود را از نسلهای قبلی به ارث برده؛ لبههای گوشی گرد طراحی شدهاند تا ظاهر آن خشن نباشد. جنس بدنه از آلومینیوم ساخته شده اما کیفیت این آلومینیوم در حد و اندازه کیفیت فلز به کار رفته در iPhone 6 و One M9 نیست و نباید از آن انتظار زیادی داشته باشید.
ضخامت کم نیز مانند زیبایی همیشه جزو نقاط پررنگ گوشیهای این خانواده بهحساب میآمد؛ در این نسل مهندسان هوآوی تا جایی که امکان داشته ضخامت دستگاه را کم کردهاند و تمام تجهیزات گوشی را در یک شاسی 6.4 میلیمتری گنجاندهاند. هوآوی با تمام توان و تکنولوژی خود سعی کرده یک گوشی زیبا و دوست داشتنی ارائه کند. در بالای گوشی و در کنار فلزی که در قاب پشتی به کار گرفته شده، شیشهای مشکی را مشاهده میکنیم که برای دوام بیشتر از گوریلا گلس 3 برای محافظت این شیشه استفاده کرده است. گوشی حالت مستطیلی شکل داشته و پشت آن کاملا تخت طراحی شده، دوربین هیچ بیرون زدگیای ندارد (برخلاف آیفون 6 و گلکسی اس 6) و به همین خاطر زمانی که آن را روی یک سطح صاف قرار دهید بهطور کامل روی آن سطح می نشیند؛ به همین علت هوآوی اسپیکرهای گوشی را در قسمت پایین آن طراحی کرده تا زمانی که گوشی زنگ میخورد و روی یک سطح صاف قرار دارد مشکلی جهت شنیدن صدا نداشته باشید.
همانطور که گفتیم در پایین دستگاه اسپیکر قرار دارد، میکروفون نیز در این قسمت تعبیه شده و در مرکز بخش پایینی شاهد قرار گرفتن درگاه ارتباطی گوشی هستیم.
در بالا جک 3.5 میلیمتری صدا را در کنار میکروفون دوم مشاهده میکنیم.
در سمت چپ هیچ گزینهای دیده نمیشود؛ اما در سمت راست کلید کم و زیاد کردن صدا، کلید پاور و دو درگاه برای سیمکارت در نظر گرفته شده است. یکی از درگاهها برای سیمکارت اصلی و درگاه دیگر دو منظوره طراحی شده؛ درگاه دو منظوره قابلیت قراردادن سیمکارت یا کارت حافظه خارجی را دارد.
زیبایی در ذات خانواده سری P هوآوی نهادینه شده، P8 گوشیای از این خانواده است و به همین خاطر باید انتظار یک گوشی خوش دست و زیبا را داشته باشید. ضخامت کم باعث میشود حمل و نقل آن آسان باشد و زمانی که آن را در جیب خود قرار میدهید هیچ مشکلی با اندازه بزرگ آن نداشته باشید.
امکانات جدید، کیفیت متوسط رو به بالا
P8 به یک دوربین 13 مگاپیکسلی با اندازه دهانه دیافراگم f/2.0 مجهز شده؛ این اندازه دهانه دیافراگم از رقبایی مانند Galaxy S6 با اندازه f/1.9 و G4 با اندازه f/1.8 کمتر بوده در نتیجه نور کمتری وارد لنز آن میشود. سنسور به کار رفته در دوربین از نوع RGBW است که باعث خواهد شد در نور کم نویز عکسها کمتر شود. منوی دوربین بسیار ساده طراحی شده و همه چیز را بهراحتی میتوانید در آن پیدا کنید. منوی دوربین این گوشی شباهت بسیار زیادی به گوشی آیفون دارد. 5 گزینه شامل Light painting، Beauty، Photo، Video و Time-laps را در صفحه اصلی منو مشاهده میکنید که با جا به جا کردن صفحه به سمت چپ یا راست می توانید بین این گزینه ها حرکت کنید.
Light Painting: برای نقاشی توسط نور در شب است.
Beauty: برای روتوش کردن عکسها است.
Photo: کار اصلی گوشی توسط این منو انجام میشود و برای عکس گرفتن توسط دوربین اصلی استفاده میشود.
Video: برای تهیه فیلم استفاده میشود.
و در نهایت Time-laps: برای گرفتن ویدئوهای سریع استفاده میشود که این اواخر این روش فیلمبرداری بسیار رایج شده است.
دوربین P8 عکسهای بسیار خوب و با جزئیات خوبی را تهیه میکند؛ نویز عکسها نسبتا کم و دقت رنگها در آن بسیار خوب است. حالت HDR نیز برای دوربین در نظر گرفته شده که اگر در هوای ابری این حالت را استفاده کنید جزئیات بیشتری در عکس ثبت خواهد شد و عکس با کیفیتتری را تهیه میکنید، در مجموع از گرفتن عکس با حالت HDR رضایت بیشتری داشتیم.
P8 با کیفیت Full HD فیلمبرداری میکند در حالی که تعداد فریم آن 30 فریم بر ثانیه است. این دوربین متاسفانه توانایی ضبط ویدئو با کیفیت 4K را ندارد. شاید دوربین گوشی درزمینه فیلمبرداری چندان قوی نباشد اما برای عکاسی در نور شب یکی از بهترین گزینههاست، زیرا یک فلاش دو تایی در کنار دوربین اصلی قرار دارد و ویژگی OIS (تثبیت کننده اپتیکال تصاویر) نیز برای دوربین در نظر گرفته شده است.
میتوانید نمونه عکسهای تهیه شده با دوربین اصلی و دوربین دوم گوشی را در ادامه مشاهده کنید.
نمونه عکس در حالت عادی
نمونه عکس در حالت زوم 100 درصد
نمونه عکس در حالت HDR
نمونه عکس دوربین جلو
فول اچ دی با کیفیت بالا
P8 با یک صفحهنمایش که پنلی استاندارد از جنس IPS LCD دارد ارائه شده است. اندازه این پنل 5.2 اینچی از نسل قبلی 0.2 اینچ بزرگتر شده؛ پنل استفاده شده در این صفحهنمایش میتواند عمق رنگ مشکی زیادی را برای آن به همراه بیاورد. این پنل که نوعی از IPS است، IPS-NEO نام دارد. هوآوی با استفاده از این پنل صفحهنمایش خود را به یک آکواریوم زیبا تبدیل کرده؛ کنتراست تصاویر بسیار خوب و روشنایی در بهترین حالت خودش قرار دارد. در نهایت عمق زیاد رنگ مشکی که در این صفحهنمایش مشاهده میکنید میتواند تشخیص این صفحه را از صفحههای آمولد سخت کند. در کنار تمام این تعریفهایی که از گوشی داشتیم، باید نقطه ضعف آن را نیز بیان کنیم. P8 در زیر نور خورشید به هیچ عنوان خوب عمل نمیکند و در هنگام استفاده از آن در محیط باز با مشکل خواندن صفحهنمایش مواجه خواهید شد.
کیفیت صفحه نمایش همانند نسل قبل Full HD است، شاید روی کاغذ تفاوت زیادی بین دو صفحه نمایش مشاهده نشود اما اگر در عمل بخواهیم این دو را با هم مقایسه کنیم میتوانیم پیشرفت خوبی را در صفحه نمایش این گوشی نسبت به نسل قبل مشاهده کنیم.
به روز و قوی
هوآوی از پردازنده ساخت خودش در این گوشی استفاده کرده است. این پردازنده 8 هسته Coretex-A53 دارد، 4 هسته آن سرعت 2.0 گیگاهرتز و 4 هسته آن سرعت 1.5 گیگاهرتزی دارند. پردازنده HiSilicon در بسیاری از موارد توانایی این را دارد که سنگینتر وظیفهها را انجام دهد اما نمیتوان آن را بهترین دانست؛ بهتر است پردازنده P8 را در رده گوشیهای میان رده رو به بالا قرار دهیم، در اصل این پردازنده میتواند بهعنوان حلقه گم شده میان گوشیهای رده بالا و رده متوسط عمل کند. اما همین پردازنده به خوبی از تمام فرامینی که بر عهده آن قرار میدهید برخواهد آمد، شاید در اجرای فرامین سنگین مانند انجام بازیهای با گرافیک بالا نتوانید تجربه ای که در استفاده از Galaxy S6 دارید در اینجا مشاهده کنید اما نباید تصور کنید که پردازنده گوشی پشت شما را خالی خواهد کرد.
سیستمعامل همانطور که انتظار دارید نسخه 5.0 اندروید است؛ اما چیزی که اهمیت دارد رابط کاربریای است که روی این سیستمعامل نصب شده است. رابط کاربری گوشی مخصوص خود هوآوی بوده و EMUI 3.1 نام دارد. در این رابط کاربری همه چیز تخت شده اما به متریال دیزاین گوگل توجهی نشده است. ویژگی های رابط کاربری گوشی را جز به جز بررسی خواهیم کرد.
از صفحه قفل گوشی شروع میکنیم؛ زمانی که کلید پاور را فشار دهید صفحه نمایش روشن خواهد شد و تصویری که به عنوان عکس پس زمینه انتخاب کردهاید را میبینید. این امکان وجود دارد که تنظیمات را به صورتی انجام دهید که هر بار صفحه قفل میشود و می خواهید آن را باز کنید یک تصویر متفاوت را مشاهده کنید. میانبر دوربین در قسمت سمت راست و پایین صفحه نمایش قرار گرفته که توسط آن می توانید در کمترین زمان ممکن به دوربین گوشی دسترسی پیدا کنید. یک کپی برداری جالب از اپل، زمانی که انگشت خود را در صفحه قفل از پایین صفحه به بالا بکشید میتوانید میانبرهایی را مشاهده کنید که بسیار شبیه به کنترل سنتر iOS هستند؛ این کنترل سنتر برخلاف آیفون تنها در صفحه قفل گوشی قابلیت دسترسی دارد.
زمانی که قفل صفحه را باز کنید میتوانید برنامههایی که روی گوشی نصب هستند را روی صفحه اصلی مشاهده کنید. همانند نسلهای قبلی در رابط کاربری هوآوی قسمتی به نام منوی برنامهها را مشاهده نمیکنید و مانند iOS همه چیز روی صفحه اصلی قرار دارد. میتوانید 9 صفحه را بهعنوان صفحههایی که آیکونهای برنامه روی آنها قرار دارند بسازید که 2 عدد از این صفحهها توسط برنامههای از پیش نصب شده روی گوشی اشغال شدهاند. البته لازم نیست که نگران کمبود صفحه برای برنامههای نصب شده باشید زیرا میتوانید با فولدر بندی تعداد زیادی آیکون را یکجا باهم جمع کنید.
یکی از امکانات دیگر که باز هم شباهت به سیستم عامل iOS دارد، امکان سرچ یا همان جستجو است. زمانی که در صفحه برنامههای گوشی انگشت خود را به سمت پایین بکشید صفحهای مانند عکس زیر را مشاهده خواهید کرد؛ در این قسمت میتوانید برنامههایی که اخیرا استفاده کرده اید را مشاهده کرده و در ضمن یک برنامه مشخص را جستجو کنید.
ویژگی بعدی لیست برنامههای باز است. با فشردن کلید مربعی شکل که در قسمت پایین صفحه و در سمت راست قرار دارد، می توانید برنامه هایی که در پس زمینه باز هستند و رم را اشغال کرده اند را مشاهده کنید. امکان بستن برنامه ها به صورت تک تک وجود دارد اما اگر تمایل داشته باشید همه برنامه ها را به صورت یکجا ببندید با کشیدن صفحه به سمت بالا آیکون سطل آشغال را مشاهده خواهید که با رها کردن صفحه تمام برنامه های باز بسته میشوند.
نوتفیکیشن بار، یکی از قسمت های پر کاربرد در گوشی های اندرویدی است که با کشیدن انگشت از بالای صفحه به پایین میتوان به آن دسترسی پیدا کرد. در P8 این قسمت دو تب دارد. در تب اول که در صورت وجود نوتیفیکیشن به صورت پیش فرض این قسمت نمایش داده میشود، تمام نوتیفیکیشنها را مشاهده می کنید. طراحی این قسمت را بسیار دوست داریم و یک طرح ابتکاری از هوآوی است؛ در این قسمت جدولی را مشاهده می کنید که نوتیفیکیشن شما در سمت راست آن و زمان مربوط به آن نوتیفیکیشن در سمت چپ نمایش داده می شود. در انتهای صفحه نیز آیکون سطل آشغال تعبیه شده که با یکبار ضربه زدن روی آن تمام نوتیفیکیشن ها پاک می شوند. تب دوم که میانبرها نام دارد برای دسترسی سریع به برخی تنظیمات است. هر چیزی که برای تنظیم سریع نیاز داشته باشید در این قسمت دیده می شود.
ساده و پر امکانات
این برنامه طراحی متفاوتی دارد با آنچه که تا کنون دیدهاید. عکس ها به صورت مربع های کوچک در کنار یکدیگر قرار گرفته اند و این درحالی است که بر اساس زمانی که عکس را گرفته اید دسته بندی شده اند. امکان جذابی که در گالری گوشی می توانیم برای شما معرفی کنیم دسترسی سریع به دوربین گوشی از برنامه گالری است. اگر زمانی که مشغول تماشای عکس های خود هستید صفحه را به سمت پایین بکشید، در قسمت بالای صفحه منوی دوربین ظاهر می شود و می توانید سریع عکس بگیرید؛ با این امکان هیچ سوژه ای را از دست نخواهید داد.
یکپارچه
خلاقیت هوآوی در این قسمت به خوبی خود را نشان می دهد. زمانی که روی آیکون تماس تلفنی ضربه بزنید صفحه کلید شماره گیری به همراه آخرین تماس های ورودی و خروجی را مشاهده می کنید. اما نکته خلاقانه این است که هوآوی علاوه بر مخاطبین، تب دیگری به این قسمت به نام Messaging را اضافه کرده؛ با کشیدن انگشت خود به سمت راست می توانید به این تب دسترسی پیدا کنید.
متفاوت با آنچه تا امروز دیده اید
طراحی ساده این بخش ما را به گوش کردن موزیک بیشتر از پیش متمایل می کرد. صفحه اصلی شامل 5 قسمت است. در بالای صفحه کاور موزیکی که در حال پخش است یا موزیکی که آخرین بار آن را پخش کرده اید نشان داده می شود. در قسمت پایین این کاور 4 مربع کوچک شامل همه موزیک ها، علاقه مندی ها، پلی لیست و در نهایت تنظیمات قرار قرار گرفته اند. موزیک در حال پخش نیز منوی ساده ای دارد؛ کاور آهنگ در یک دایره نمایش داده می شود که با کشیدن انگشت به سمت چپ می توانید متن آهنگ (در صورتی که روی آهنگ وجود داشته باشد) و با کشیدن انگشت به سمت راست به پلی لیست باز می گردید.
رنگارنگ
یکی از برتری های هوآوی به دیگر رقبا استفاده از بازاری است که می توانید در آن تم های مختلفی را پیدا کرده و بنابر سلیقه خود هر چند وقت یکبار ظاهر نرم افزاری گوشی خود را عوض کنید. این راهی است که سامسونگ به تازگی در آن قدم گذاشته و برای پرچمداران خود چند تم پیشفرض را قرار داده، اما هنوز خبری از بازار تم نیست.
دسترسی کامل به گوشی
به صورت پیشفرض یک فایل منیجر روی گوشی نصب است. این فایل منیجر دو تب دارد. در تب اول می توانید محتوای گوشی خود را بر اساس دسته بندی های متفاوت مانند عکس ها، ویدئوها و ... مشاهده کنید. در این قسمت میزان فضای اشغال شده و درصد آن نیز نمایش داده می شود. در تب دوم که Local نام دارد، به تمام محتوای گوشی خود بر اساس فولدر بندی دسترسی خواهید داشت. اگر یک حافظه ذخیره سازی خارجی نیز به گوشی متصل کنید باید از همین قسمت محتوای آن را مشاهده کنید.
اتصال راحت و سریع
امروزه اتصال گوشی موبایل به دستگاه های دیگر از جمله تلویزیون ها بسیار رایج شده؛ هوآوی نیز این موضوع را به خوبی می داند و به همین خاطر امکان اتصال P8 به دستگاهی مانند تلویزیون از طریق شبکه بی سیم را برای کاربرانش فراهم کرده است. اگر تلویزیون شما قابلیت اتصال به شبکه وایرلس را داشته و با گوشی موبایل شما در یک شبکه قرار داشته باشند، می توانید عکس ها، ویدئوها و موزیک های روی گوشی خود را روی تلویزیون خود ببینید و گوش دهید. نام این ویژگی AirSharing است که گوشی موبایل P8 را به صورت بی سیم به تلویزیون متصل خواهد کرد.
تک کاناله با کیفیت
در پایین گوشی میتوانید دو پنجره را مشاهده کنید که بهعنوان اسپیکرهای گوشی عمل میکنند؛ یکی از این پنجرهها تنها محلی برای مخفی کردن میکروفون گوشی است و فقط در زیر یکی از آنها اسپیکر قرار دارد. این بدان معنی است که خبری از اسپیکر دوتایی در گوشی نیست؛ اما این موضوع نباید شما را ناامید کند زیرا اسپیکر گوشی با وجود تک کاناله بودن کیفیت بسیار خوبی دارد و از رقبایی مانند آیفون و گلکسی اس 6 با اسپیکرهای تک کاناله چیزی کمتر نخواهد داشت.
یکی از جالب ترین برنامه هایی که توسط هوآوی از پیش روی گوشی نصب شده، Phone Manager است؛ توسط این برنامه میتوانید تمام ویژگیهای گوشی از تماسها گرفته تا مصرف باتری را کنترل کنید.
مدت ماندگاری راضی کننده
P8 یک باتری 2680 میلیآمپری را در خود دارد، دسترسی به این باتری برای کاربر عادی امکانپذیر نیست. هوآوی در عوض بالابردن ظرفیت باتری این بار روی بهینه کار کردن آن سرمایهگذاری کرده است. در تست هایی که ما انجام دادیم با استفاده ترکیبی از باتری گوشی میتوانید به راحتی تا 2 روز کامل از آن استفاده کنید و نیاز به شارژ کردن آن نداشته باشید. در تست ویدئو، در طول مدت پخش ویدئوی فول اچ دی به مدت 1 ساعت و 30 دقیقه و روشنایی 100 درصد، باتری گوشی از 100 درصد به عدد 92 درصد رسید. این اعداد نشان می دهند هوآوی همه چیز را برای استفاده بهینه از باتری مرتب سرجایش چیده است.
هوآوی کمپانیای است که بهخوبی خود را در بین رقیبانی مانند الجی، سونی و اچتیسی بالا کشید و اکنون بهعنوان یکی از بزرگترین کمپانیهای گوشی ساز جهان مطرح میشود. P8 اکنون پرچمدار این کمپانی بهحساب میآید و هوآوی برای اینکه بتواند در میدان رقابت با دیگر کمپانیها باقی بماند هر چه در توان داشته روی این گوشی پیاده کرده است. اگر دوست دارید یک گوشی فوق نازک، با طراحی بسیار زیبا و جنس بدنه تقریبا خوب را باقیمتی بسیار مناسب خریداری کنید، P8 بهترین انتخابی است که در این بازار پرتلاطم خواهید داشت.
طراحی زیبا
ضخامت کم
سیستمعامل بهروز
عمر باتری خوب
جنس بدنه ضعیفتر از رقبا
صفحهنمایش FullHD
iPhone 6
Samsung Galaxy S6
LG G4