خبرهای تازه از آتش گرفتن آیفون و اپل استور

پلیس زوریخ گزارش کرده است که حدودا 50 نفر از کارکنان و مشتریان اپل استور در این شهر مجبور شدهاند فروشگاه را به خاطر آتش گرفتن و دود کردن یک گوشی آیفون به سرعت ترک کنند.
طبق این گزارش، یکی از کارکنان اپل استور مذکور در تلاش برای خارج کردن باتری معیوب از آیفون مورد نظر دچار سوختگی خفیف شده و به بیمارستان منتقل شده است.
به گزارش پلیس این شهر در سوییس، 7 نفر از جمعی که در فروشگاه حضور داشتهاند کمکهای اولیه پزشکی دریافت کردهاند اما هیچکدام به جز کارمندی که قبلا اشاره کردیم، به بیمارستان منتقل نشده است.
مارکو بیکا، سخنگوی پلیس زوریخ، گفته است کارشناسان قانونی در حال بررسی علت اصلی ایجاد مشکل برای باتری آیفون مذکور هستند و به زودی گزارش خود را در این باره منتشر خواهند کرد. او همچنین از کارکنان فروشگاه اپل برای اقدامهای امنیتی به موقع و ریختن شن روی گوشی آیفونی که آتش گرفته بود، تقدیر کرد.
باتریهای لیتیوم یونی که در بسیاری از دستگاههای هوشمند امروزی از جمله آیفونها به کار میروند، میتوانند مشکل ساز شوند. البته احتمال بروز مشکل حاد برای آنها بسیار کم است اما همین احتمال کم هم ممکن است به انفجار و آتش گرفتن باتری و متعاقبا گوشی منجر شود. مشکل آتش گرفتن باتریهای لیتیوم یونی هم عمدتا به خاطر استفاده از الکترولیتهایی با قابلیت اشتعال بالا در آنها به وجود میآید.
وقتی چنین مشکلی پیش میآید و اساسا هرگاه نامی از باتری آتش گرفته برده میشود، سامسونگ برایمان تداعی میشود. این غول تکنولوژی هم پیش از این با این مشکل دست و پنجه نرم کرده و بسیاری از مشتریانش را هم به همین خاطر از دست داده است. سامسونگ تایید کرد که باتریهای قدیمی گوشیهایش با کیفیت پایین طراحی و ساخته شده بودند و همین موضوع علت اصلی آتش گرفتن پرچمدارهای نوت 7 در سال 2016 بوده است. جنجال آتش گرفتن این گوشیها باعث شد خسارتهای مالی شدید به سامسونگ وارد شود و این سازنده هم از طرفی همه برنامههای بازاریابی و توسعه محصولات بعدی را با وسواس بیشتری پیش برد. این غول تکنولوژی سرانجام در سال گذشته موفق شد با معرفی پرچمداران Galaxy S8 و Note 8 دوباره قدرتمندانه بازگردد و بخشی از خسارتهای قبلی را هم جبران کند.
البته سامسونگ تنها سازندهای نیست که تا به حال با این مشکل جدی درگیر شده است. HP و Sony هم دچار آن شدهاند و برخی گزارشهای مشابه توسط کاربران از محصولات آتش گرفته آنها هم منتشر شده است.
احتمال آتش گرفتن باتریهای لیتیوم یونی درواقع مهمترین علت در پس زمینه قوانین امنیتی FAA است و حمل دستگاههایی مانند لپتاپ و لوازم پزشکی را توسط مسافران در پروازها محدود میکند. بدین ترتیب مسافران باید در صورت تمایل به حمل لپتاپهایشان حتما باتری را از آنها جدا کنند.
دوباره به مشکل آتش گرفتن باتری در آیفون بازگردیم. موضوع آتش گرفتن اپل استور در زوریخ هم تنها اتفاق مشابه نیست. تنها یک روز پس از اتفاق در زوریخ سوییس، گزارش دیگری درباره یک فروشگاه دیگر در والنسیا اسپانیا منتشر شد. فروشگاه Apple Calle Colon در پی اقدام یکی از کارکنان برای تعمیر و تعویض باتری آیفون پر از دود شد. طبق گزارش خبرگزاری محلی Las Provincias، فروشگاه مذکور به سرعت تخلیه شد و خوشبختانه هیچکس دچار مشکل و جراحت نشد.
همچنین گزارش دیگری از یک کاربر در فلوریدا آمریکا به دستمان رسیده است که ادعا میکند باتری آیفون 7 متعلق به یک کاربر نوجوان دچار مشکل داغ شدن بیش از حد شده و شکم فرد را هم سوزانده است.
از طرفی همه منتظر واکنش کمپانی اپل به این مشکل هستند اما این غول تکنولوژی تا این لحظه هیچ بیانیهای صادر نکرده و نظری هم نداده است.