برای لکنت زبان در کودکان چه باید کرد ؟
لکنت زبان در کودکان در فاصله دو و سه سالگی رایج است . ما درباره لکنت زبان در کودکان اطلاعات زیادی نداریم ولی چیزهایی درباره اش می دانیم و آن هم این که معمولا در خانواده سابقه دارد و در پسرها بیش از دخترها دیده می شود . اگر کودک چپ دستی را وادار کنیم که با دست راست بنویسد لکنت زبان می گیرد . آن قسمت از مغز که صحبت کردن را کنترل می کند دقیقا به قسمتی که دست را هدایت می کند نزدیک است . اگر کودک چپ دستی را وادار کنید که از دست راستش استفاده کند ، سیستم عصبی برای صحبت کردن در هم می ریزد .
برای لکنت زبان در کودکان چه باید کرد ؟
اگر خود شما یا یکی از بستگان عمری تلاش کرده باشید که بر لکنت زبان خود غلبه کنید ، حتما دچار اضطراب می شوید ، ولی دلیلی برای نگرانی وجود ندارد . به نظر من نود درصد بچه هایی که بین دو و سه سالگی لکنت زبان در کودکان را می گیرند ، اگر به آنها فرصت بدهید در ظرف چند ماه بر این عارضه غلبه می کنند . فقط در موارد استثنایی ، غارضه به صورت حاد در می اید .
وقتی کودک دو و نیم ساله است ، سعی نکنید صحبت های او را اصلاح کنید یا نگران اموزش سخن گفتن به کودک باشید . در اطراف جستجو کنید و ببینید چه چیزی کودک را عصبی می کند . اگر جدایی از شما او را به هراس می اندازد ، برای چند ماهی از جدایی بیشتر اجتناب کنید . اگر فکر می کنید زیاد به او حرف زده اید و یا بیش از حد او را تشویق به حرف زدن کرده اید ، دست از این کار بردارید . به جای این که دائما با او حرف می زند با اشیای مختلف همراه با کودک بازی کنید . ایا او به اندازه ی کافی فرصت بازی کردن با بقیه بچه ها را دارد ؟ ایا به اندازه کافی اسباب بازی در داخل و خارج خانه دارد و می تواند بدون داشتن رئیس بازی هایی را اختراع کند ؟ من نمی گویم که همیشه او را تنها بگذارید و یا از او غفلت کنید ، ولی وقتی در کنارش هستید آرام باشید و بگذارید سررشته کار به دست او باشد . هنگامی که با شما صحبت می کند ، همه توجه خود را به او معطوف کنید تا عصبانی نشود . اگر حسادت آزارش می دهد ، ببینید برای جلوگیری از آن چه می توانند بکنید . لکنت زبان در کودکان در اغلب موارد چند ماهی طول می کشد و در این فاصله کم و زیاد می شود . توقع نداشته باشید که یکباره از بین برود و با از بین رفتن تدریجی آن خشنود باشید . اگر نمی دانید اشکال کار در کجاست با یک متخصص بهداشت روانی کودک مشورت کنید . شیوه های گفتاردرمانی مفیدی ابداع شده اند که به کودک کمک زیادی می کنند . کودکی که دچار مشکل عصبی است ، بهتر است با متخصص سلامت ذهن ملاقات کند تا با مطالعه وضع کودک ، علت تنش را کشف کند و از بین ببرد .