کمک به حافظه برای به خاطر آوردن سریع تر

کمک به حافظه برای به خاطر آوردن سریع تر
برای همه ما اتفاق افتاده است که حافظه مان یاریمان نکند.

ممکن است سوئیچ ماشینتان را دوباره گم کرده و یا بعد از خروج از سوپرمارکت، به یاد نمی آورید، ماشین را کجا پارک کرده بودید. آرام باشید. حافظه هیچکس کامل نیست و لغزش و خطا در آن، معمولی است حتی اگر هنوز جوانید.

چه چیزهایی معمولی است؟

یادآوری چیزهایی که به تازگی به خاطر سپرده اید،سخت تر است؛ چون هنوز در حافظه شما ریشه نگرفته اند. از طرف دیگر، مغز شما، فضای زیادی برای ذخیره سازی ندارد. لازم است این اتاق را برای ورود چیزهای جدیدتر و مفیدتر، آماده کنید. برای اینکار، باید از شر جزئیاتی که کمتر مفیدند، خلاص شوید. همچنین، جایی که وسیله ای را گذاشته اید و یا وقت ملاقاتی که در برنامه داشتید، ممکن است فراموش شوند. این نیز عادی است. بیشتر اوقات، این مسئله وقتی اتفاق میفتد که شما در اولین ملاقات، توجه کافی نداشته، فقط چیزی را در محلی گذاشته و یا وقت ملاقاتی داده اید، شاید حواستان در میهمانی، به ریختن یک نوشیدنی برای خودتان بوده و یا بیشتر از محل پارک ماشین، به لیست خرید روزانه خود توجه داشته اید. به یادداشته باشید که در اوقاتی که خسته، بیمار و یا پر استرس هستید نیز، تمایل شما به فراموش کردن، بیشتر خواهد شد.

کارهایی برای کمک به حافظه

در اینجا روش هایی برای بالا بردن یادآوری شما، بطور روزمره خواهد آمد. شما با اجرای آنها، میتوانید زندگی خود را سازمان داده و یا دوباره سازماندهی کنید:

۱- سازماندهی کارها

برای چیزهایی که اغلب گم میکنید، ذخیره ای داشته باشید؛ و به محض ورود به خانه، دسته کلید و موبایل خود را در جای مخصوص گذارید.

مشورت با تقویم خود

یک دفترچه یادداشت روزانه و یا یک تقویم دیواری تهیه کنید، و زمانهای ملاقات، تاریخ جلسات خانوادگی، جلسات اداری و روز تولد دوستان را در آنها، علامتگذاری کنید؛ هر شب، قبل از اینکه به خواب بروید، نگاهی به برنامه روزانه خود بیندازید. این روش باعث خواهد شد تا همه برنامه ها در ذهنتان، تازه نگه داشته شوند.

۳- بازی با کلمات و یا رمزگذاری

یک پسورد روزانه برای ورود به صفحه موبایل، کامپیوتر و یا حتی کارت عابر بانک خود ایجادکنید. این پسورد، بایدچیزی باشد که هرگزفراموش نخواهید کرد. بعد آن را مخفف کنید. این، یک راه ساده برای به یاد آوردن جملات و یا عبارات نیز هست؛ بطور مثال، شما میتوانید سالی را که تیم محبوبتان مسابقه مهمی را برد، انتخاب کنید (پرسپولیس ۱۳۹۶) یا سالی که فرزندتان متولدشده(ع۱۳۶۱)؛

سپس مطمئن شویدکه کشف این رمز، برای هکرها، آسان نباشد؛ درنتیجه میتوانید حتی یک جمله به اول آن اضافه کنید؛ مثل” امیدوار هستم  ۱۳۶۱″.

تکرار، تکرار و باز هم تکرار

اگر باید نام شخص و یا محل ملاقاتی را به خاطر بسپارید، آنقدر آن را تکرار کنید تا کمک به ثبات آن درحافظه تان  کنید.

۵- برای کمک بیشتر به حافظه ، کاری تازه انجام دهید

کاری کنید تا کمی مغز خود را به چالش بکشید؛ یادگیری یک زبان جدید، بحث درباره آخرین کتابی که خوانده اید با دوستان و یا حتی حل جدول کلمات متقاطع.

اجتماعی باشید

اغلب افرادی که برای انجام یک کار اجتماعی، داوطلب میشوند، یا برای نگهداری رابطه خانوادگی تلاش میکنند، هوشیارترند.

۷- سبک زندگی و حافظه

سبک زندگی بر حافظه اثر دارد. برای مثال رژیم غذایی شما نیز در این باره موثر است. چنانچه کلسترول، فشار خون ویا قند خون شما بسیار بالاست، عروق خونی اطراف مغز شما میتواند مسدود شده  و یا  آسیب ببیند. یک مطالعه از دانشگاه هاروارد، نشان داده است که افرادی که چربیهای اشباع شده زیادی میخورند (درگوشت و فرآورده های لبنی یافت میشود)، در آزمایشات تست حافظه، بدتر ظاهر میشوند.

تا کسانی که، این نوع چربی را کمتر میخورند. اگر میخواهید سالمتر بخورید، رژیم مدیترانه ای را درنظر داشته باشید. یک رژیم سرشار از امگا ۳ که به وفور در ماهی ها، روغن زیتون خالص و خام و محصولات تازه یافت میشود. این رژیم، با محافظت از تفکر و حافظه شما در ارتباط است. حدس بزنید، چه چیز دیگری برای محافظت ازحافظه شما و بقای آن در بدنتان، لازم است؟

ورزش منظم

ورزش، جریان خون را در مغز برقرار میکند. شما باید حداقل ۳۰ دقیقه در روز، ورزش کنید و خواب منظم داشته باشید. این کار، به مغز شما کمک میکند هر زمان که احتیاج داشتید تا پرونده خاطره ای را برایتان باز کند، درآن توانا باشد. اگر سیگار می کشید، دست نگه دارید. استعمال دخانیات نیز، به عروق مغزی، آسیب میزند.

۹- ارتباط حافظه و سن

بنظر می آید که هرسال، برگی ازحافظه ما کم میشود. حافظه انسان، به آرامی شروع به از دست دادن سلول های خود میکند (شروع آن از ۲۰ سالگی به بعد است). موادشیمیایی که موردنیاز این سلولهاست، به مرورکاهش پیدا می کنند. حافظه شما در ۲۵ سالگی، واضح تر از ۵۵ یا ۷۵ سالگی است.

البته همیشه نیز، تغییرات حافظه اصلی، نشانه وجود اختلال آلزایمر نیست. ممکن است به دلیل ضربه، جراحت های سر، کمبود ویتامین در رژیم غذایی، عوارض مربوط به مصرف دارویی خاص، یا مشکلات مربوط به خواب نیز باشد. چنانچه دچار لغزش های حافظه بصورت پی درپی میشوید (فراموش کردن روزانه محل پارک ماشین، محل زندگی، نام و یا حتی هویت خود)، بهتراست با یک متخصص دراین باره مشورت کنید.

ارسال نظر