ترمیم زخم بستر با این روش

ترمیم زخم بستر با این روش
زخم های مزمن بدن را با چه روش هایی می توان درمان کرد در این زمینه سراغ طب سنتی رفته ایم و از آن کمک گرفته ایم زخم بستر نوعی از زخم های مزمن است که ترمیم ان به سختی میسر می شود

عضو کمیته تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی جهرم، بهبود زخم مزمن با بهره‌گیری از طب سنتی در کنار طب نوین را تشریح کرد.

 مهران معتمدی درباره طب سنتی و زخم مزمن اظهار داشت: زخم‌های مزمن شروع آرام و نامحسوسی دارند و روند درمان آن به دلیل عوامل زمینه‌ای بیمار به تعویق افتاده یا متوقف شده است.

به گفته وی ممکن است زخم حاد بر اثر عواملی به مزمن تبدیل شود. هر عاملی که موجب تاخیر فرآیند التیام زخم شود، زخم مزمن ایجاد می‌کند. برخی از این عوامل عبارتند از بعضی داروها نظیر داروهای استروئیدی، مشکلات عروقی، کاهش جریان خون عضوی برای مثال نارسایی قلبی، اورمی شدید، عفونت، ابتلا به بیماری ایدز و سایر موارد نقص سیستم ایمنی, سن بالا، کم خونی شدید، سوء تغذیه و شیمی درمانی و رادیوتراپی.

عضو کمیته تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی جهرم افزود: زخم بستر به طور عمومی در نواحی ای از بدن اتفاق می‌افتد که استخوان زیرین آن نسبتاً به پوست نزدیک‌تر است، با بیان اینکه نام گذاری زخم بستر اشتباه است، می‌توان عنوان کرد این ضایعه فقط در افرادی که کاملاً  گرفتار بستر هستند رخ نمی‌دهد، بلکه افرادی که بر روی صندلی چرخدار می‌نشینند، نیز چنین مشکلی دارند، حتی در بسیاری موارد، هنگامی که این افراد بر روی صندلی نشستند فشاری که به یک نقطه خاص از بدن آنها وارد می‌شود، بیش‌تر است.

معتمدی ادامه داد: روش درمان کم کردن فشار و خارج کردن بافت آسیب دیده و مرده زخم، تمیز کردن و پانسمان زخم در موارد شدید است. استفاده از سرکه، شاه پسند، عناب، همیشه بهار، بنفشه سه رنگ، بومادران، اکلیل کوهی به عنوان طب سنتی مفید است.

درمان گیاهی زخم بستر:

وی بیان داشت: ضماد بلخ ضد زخم همچنین پاشیدن گرد پوست درخت تمر هندی روی زخم سودمند است, گرد گل سوخته انار برای التیام جراحت ها و خشک شدن آن ها مفید است, مخلوط نعناع و آرد جو ضماد خوبی است.

درمان زخم بستر با آبمیوه جات

معتمدی همچنین عنوان کرد: نوشیدن آب آلبالو مفید است.

وی خاطرنشان کرد: با بررسی‌های انجام شده می‌توان به این نتیجه رسید که علاوه بر روش‌های پزشکی نوین روش‌های درمان به کمک طب سنتی می‌تواند بسیار موثر واقع شود و همراه با عوارض جانبی خفیف‌تری صورت پذیرد. از این رو می‌توان با بررسی‌ها و پژوهش‌های بیش‌تر به روش‌های درمان موثرتری در حیطه طب سنتی رسید و در کنار سایر درمان‌های پزشک نوین به نتایج مطلوب‌تری در درمان زخم مزمن رسید.

ارسال نظر