مواد غذایی پتاسیم دار و پیشگیری از افزایش فشار خون
استفاده از مواد غذایی پتاسیم دار مانند: گوجه فرنگی، هندوانه، کنگر، پرتقال، سیب زمینی، آلو، کشمش، هویج، هلو، موز، خرما، انگور، چغندرقند، انجیر، خربزه، سبزیها، تمشک، گلابی، اسفناج، توت فرنگی، فرآورده های شیر و… در برنامه غذایی برای پیشگیری از بروز افزاش فشار خون موثر است.
رژیم غنی از پتاسیم در پیشگیری و کاهش فشار خون بالا موثر است. بیماران مبتلا به فشار خون بالا باید با مصرف میوه ها و سبزیهای تازه دریافت پتاسیم خود را در اندازه افی (۵۰ تا ۹۰ میلی مور در روز) حفظ کنند. به طور کلی کاهش در مصرف نمک یا محدود نبودن ملایم آن در جیره غذایی و نیز افزایش مصرف پتاسیم احتمالا برای سلامتی مطلوب و مفید است.
با مصرف موز فشار خونتان را منظم نمایید. موز مانند یک بسته حاضر و آماده پتاسیم معدنی است و به ثابت ماندن میزان فشار خون در اندازه طبیعی کمک می کند. یک تحقیق ژاپنی متوسط فشار خون ساکنین دو روستا را مورد مقایسه قرار داده و دریافت آن دسته از افراد روستایی که پتاسیم بیشتری در برنامه غذایی خود مصرف کرده بودند فشار خون طبیعی تری داشتند.