ترفندهای اندروید نوگت؛ برای اندروید جدید آماده شوید

گوگل چندی پیش از نام هفتمین نسخه سیستمعامل موبایلی خود پرده برداشت و این بدان معناست که به زودی باید منتظر عرضه آخرین نسخه پیشنمایش توسعهدهندگان و نسخه نهایی اندروید نوگت باشیم. چهارمین نسخه پیشنمایش توسعهدهندگان که نسخه فعلی اندروید 7 محسوب میشود، پایداری خوبی دارد و میتوان بر پایه آن اندروید نوگت را قضاوت کرد، اما متاسفانه فعلا دستگاههای محدودی میتوانند به صورت رسمی این نسخه را دریافت و آزمایش کنند. بر این اساس دارندگان گوشیهای Nexus 5X، Nexus 6، Nexus 6P، Nexus 9 و دستگاههای نکسوس پلیر و پیکسل سی میتوانند وارد برنامه آزمایشی اندروید شوند. علاوه بر محصولات نکسوس، دارندگان گوشی اکسپریا زد 3 (مدلهای D6603 و D6653) نیز میتوانند نسخه پیشنمایش را دریافت کنند.
با این حال چه از کاربران فعلی نسخه پیشنمایش اندروید نوقایید و یا منتظر عرضه آن در انتهای تابستان یا اوایل پاییز هستید، خوب است که با برخی از ویژگیهای اندروید 7 و طریقه فعالسازی آنها آشنا شوید. توجه داشته باشید که قابلیتهای ذکر شده در این مطلب همگی در آخرین نسخه پیشنمایش اندروید وجود دارند و احتمالا در نسخه نهایی نیز شاهد آنها باشیم. با این حال ممکن است گوگل تصمیم بگیرد برخی از قابلیتها را در نسخه نهایی تغییر بدهد یا حذف کند.
یکی از تفاوتهای بارز اندروید نوگت با نسخههای قبلی نوار اعلانات و منوی دسترسی سریع به نوتیفیکشنهاست. شما میتوانید آیکونهای پر استفاده خود را انتخاب کرده و در این منو جای دهید. برای مثال اگر شما از گزینه Hotspot استفادهای ندارید میتوانید با زدن دکمه Edit و نگه داشتن گزینه هاتاسپات، آن را از منو خارج کنید. همچنین به همین طریق میتوانید ترتیب گزینهها را تغییر دهید. علاوه بر این اندروید نوگت به توسعهدهندگان اجازه میدهد که برای اپلیکیشن خود یک آیکون مخصوص برای نوار اعلانات تهیه کنند که در اینجا به آنها نیز دسترسی خواهید داشت.
ممکن است درباره قابلیت حالت شب در اندروید نوگت شنیده باشید. این قابلیت در نسخه اول توسعهدهندگان وجود داشت اما در نسخه سوم از پیشنمایش حذف شد. خوشبختانه در نسخه فعلی این قابلیت به جای منوی تنظیمات در بخش دسترسی سریع به اعلانات قابل مشاهده است.
حالت شب قابلیتی است که با توجه به زمان روز (طلوع و غروب آفتاب)، نور صفحه نمایش شما را تنظیم کرده و در ساعات پایانی شب، با حذف نور آبی آسیبهایی که ممکن است استفاده از تلفنهمراه در تاریکی برای چشم داشته باشد را به حداقل میرساند. برای دسترسی به این گزینه مانند کاری که برای تغییر گزینههای بخش دسترسی سریع میکردید، نوار اعلانات را پایین کشیده و Edit را میزنید. در بین گزینههای موجود به دنبال آیکون Night Mode بگردید و آن را در بین دسترسیهای سریع خود قرار دهید. حال با زدن بر روی آن حالت شب فعال میشود. با نگه داشتن دست خود بر روی این گزینه به بخش تنظیمات آن میروید و قادر خواهید بود کنترل بیشتری بر این قابلیت داشته باشید.
از طرفی تم تیره برای منوی تنظیمات به طور کامل حذف شده است. توجه داشته باشید که قابلیت حالت شب نیز ممکن است از نسخه نهایی حذف شود یا دسترسی به آن دچار تغییراتی شود. باید منتظر ماند و دید گوگل چه تصمیمی میگیرد.
شما میتوانید برای نوتیفکشنهای خود اولویت تعیین کنید که با چه ترتیبی در نوار اعلانات نمایش داده شوند. برای این کار نوتیفیکشنی که میخواهید اولویتبندی کنید را اندکی به سمت راست یا چپ بکشید. مراقب باشید که کاملا آن را از لیست خارج نکنید. حال بر روی آیکون چرخدندهای که کنار آن ظاهر شده است بزنید و در اینجا قسمتی با عنوان اهمیت (Importance) مشاهده میکنید.
6 سطح اهمیت وجود دارد:
سطح 0: تمامی نوتیفیکشنهای اپلیکیشن مذکور را مسدود میکند.
سطح 1: جلوی اینکه ناگهان تمام صفحه نمایش شما اشغال شود را میگیرد و اجازه نمیدهد با نوتیفیکشن اپلیکیشن مذکور، صدای هشدار بلند شود یا گوشی بلرزد.
سطح 5: اجازه اشغال تمام صفحه را میدهد و در بالای تمامی نوتیفیکشنها به نمایش در میآید.
باقی سطحها نیز به همین ترتیب اولویتبندی میشوند. راه دیگر برای دسترسی به این تنظیمات مراجعه به تنظیمات و بخش Notifications است.