معرفی لوازم جانبی کلیدی و نسبتا ارزانقیمت
برخی از این لوازم جانبی نقش پررنگی در زندگی روزمرهی ما دارند و بیتردید در کیف یا جیب هرکسی پیدا میشوند!
لوازم جانبی باید بهخوبی با محصول اصلی هماهنگ باشند و موجب بهبود کیفیت و کارایی آن شوند. همچنین شیوهی استفاده از محصول اصلی در انتخاب لوازم جانبی مناسب اهمیت زیادی دارد. مثلا اگر در هنگام دویدن میخواهید از طریق موبایلتان به موسیقی گوش بدهید، یک هدفون باکیفیت لازم دارید، اما هنگام گردش در طبیعت همراه دوستانتان بیشک یک اسپیکرِ قابلحمل لذت تفریحتان را دوچندان میکند!
بعضی از لوازم جانبی ممکن است گرانقیمت و تنها مناسب کاربران حرفهای باشند، اما اگر میخواهید تجربهی خوبی از زندگی دیجیتال داشته باشید، بهتر است تهیهی برخی لوازم جانبی کلیدی را که قیمت مناسبی هم دارند، در برنامهتان بگنجانید. در این مطلب تعدادی از لوازم جانبی کلیدی و نسبتا ارزانقیمت را که تأثیر چشمگیری در افزایش کیفیت زندگی دیجیتال دارند، به شما معرفی میکنیم.
۱. فلشمموری
تصور کنید در دورهمی خانوادگیتان کلی عکس و فیلم گرفتهاید. انتقال همهی این عکسها و فیلمها از طریق تلگرام و زاپیا هم وقتگیر است و هم اینکه ممکن است حافظهی گوشیتان برای این همه خاطره جا نداشته باشد! کافی است فلشمموریتان را به دخترداییتان بدهید و دیگر نگران دسترسی به خاطرات خوش این مهمانی نباشید!
فلشمموری یکی از لوازم جانبی کلیدی و نسبتا ارزانقیمت است که در جیب، کیف یا جاکلیدی هرکسی پیدا میشود. اگرچه امروزه فضای ذخیرهسازی مجازی (ذخیرهسازی ابری)، کار جابهجایی فایلها را آسان کرده است، اما انتقال فایلهایی با حجم چند گیگابایت، نیازمند اینترنت پرسرعت است که قطعا همیشه و همهجا در دسترس نیست (حتی با فرض دردسترس بودن اینترنت پرسرعت، چه کسی حاضر است اینترنت نازنینش را اینطور مصرف کند؟!) اینجاست که یک فلشمموری کوچک کارتان را راه میاندازد. این روزها کمتر پیش میآید کسی یک فلشمموری پُر از اطلاعات کاری و شخصی نداشته باشد. ما دیگر کیفمان را با کاغذ و پوشه پُر نمیکنیم.
انواع مختلفی از فلشمموری USB در حجمهای ۸، ۱۶، ۳۲، ۶۴، ۱۲۸، ۲۵۶ و حتی ۵۱۲ گیگابایتی در بازار وجود دارد. در هنگام خرید، به سرعت انتقال دادهها هم توجه کنید. امکان انتقال داده از طریق درگاههای USB 3.0 و USB 2.0 در انواع فلشمموری USB فراهم شده است. میتوانید با هزینهای نهچندان زیاد یک فلشمموری USB مناسب برای استفادهی روزمره تهیه کنید. بهتر است دستِکم دو فلشمموری داشته باشید، یکی برای اطلاعات شخصی و دیگری برای دادههای کاریتان.
۲. هاب (Hub)
اگر با دستگاههای دیجیتالی زیادی سروکار دارید، احتمالا با کمبود پورت USB مواجه هستید و این مشکل را بیشتر در زمان کار با لپتاپ تجربه میکنید. هاب وسیلهای جانبی است که امکان اتصال چندین ابزار را به یک کامپیوتر فراهم میکند. هاب تعدادی پورت USB کامپیوتر یا لپتاپ در اختیارتان قرار میدهد. با وجود هاب دیگر مجبور نیستید ابزارهایتان را از لپتاپتان جدا کنید تا برای ابزار جدید جا باز کنید. میتوانید همزمان با ابزارهای مختلف کار کنید.
خوب است بدانید هاب در شبکهسازی هم کاربرد زیادی دارد. هابِ شبکه ابزاری است که امکان اتصال چندین کامپیوتر یا دیگر لوازم جانبی شبکه را فراهم میکند. هاب شبکه تنها یک ابزار اتصال است و برخلاف روتر یا سوئيچ شبکه، امکان انتقال یا انتشار دادهها را ندارد.
هابها با تعداد متنوع پورت USB عرضه میشوند. همچنین برخی از هابها دارای پورتهایی برای خواندن انواع کارتهای حافظه (رمریدر) هستند. این روزها که کارت حافظه در ابزارهای مختلف از گوشی موبایل گرفته تا دوربین عکاسی بهکار میروند، بهتر است هنگام خرید هاب، به امکان پشتیبانی آن از انواع کارت حافظه نیز توجه کنید.
۳. شارژِر قابلحمل (پاور بانک)
گوشیتان در حالت ذخیرهی انرژی است، بهسختی در صفحهی تاریک گوشی مشغول تنظیم برنامههایتان هستید، منتظر یک تماس مهم هستید و خداخدا میکنید گوشیتان تا رسیدن به اولین پریز برق دوام بیاورد! شاید هم در حال گشتوگذار در طبیعت هستید و مدام عکس میگیرید که هشدار شارژ باتری مجبورتان میکند قید عکس گرفتن از مناظر زیبا را بزنید! بیشتر ما چنین موقعیتهایی را تجربه کردهایم. با اینکه در گذر زمان کیفیت باتری گوشیهای هوشمند بهبود یافته است و اندروید و iOS امکاناتی برای مصرف بهینهی شارژ باتری فراهم کردهاند، اما هنوز هم وقتی در میانهی روز و در ترافیک سنگین متوجه میشویم فقط ۲۰ درصد از شارژ گوشیمان باقی مانده است، دچار اضطراب میشویم. این مشکل تنها مختص گوشی موبایل نیست. گجتهای دیگر هم بهخاطر کاربرد زیادشان در طول روز با چنین مشکلی مواجه هستند.
اگر تمام شدن شارژ و خاموشی ناغافل موبایل و تبلت مصیبتِ هر روزتان است و معمولا بهدنبال جوابی برای تماسهای بدون پاسخِ مادرِ همیشهنگرانتان هستید، یک شارژر قابلحمل بخرید و به آرامش اعصابتان کمک کنید. بهویژه اگر اهل سفر و گشتوگذار در طبیعت هستید، دیگر بهخاطر استفادهی پیوسته از دوربین گوشی و اشتراکگذاری لحظات لذتبخش سفر در فضای مجازی نگران تمام شدن شارژ گوشیتان نخواهید بود!
شارژر قابلحمل یا پاور بانک (Power Bank)، هنگامی که به پریز برق دسترسی ندارید امکان شارژ تمام دستگاههای الکترونیکی را فراهم میکند. پاور بانکها در شکل، اندازه و انواع مختلف عرضه میشوند. در هنگام انتخاب پاور بانک، باید ویژگیهایی از جمله میزان ظرفیت، طراحی و تعداد پورت را با توجه به نیازتان در نظر بگیرید. شاید برایتان امکان شارژ سریع هم مهم باشد. همچنین بسته به اینکه چه ابزارهایی را شارژ میکنید ممکن است به کابلهای مختلفی نیاز داشته باشید.
۴. پایهی نگهدارندهی گوشی در خودرو
امروزه حفظ ارتباط پیوسته با گوشی موبایل، تقریبا ضروری است. حتی در هنگام رانندگی ممکن است با یک دست فرمان را نگهدارید و با دست دیگرتان تماسهای ضروری را جواب بدهید یا مسیریابتان را چک کنید. جریمهی رانندگی را که کنار بگذاریم، باید بگوییم امنیت و سلامتیتان بیش از اینها میارزد! مطمئنا شما نمیخواهید جان خودتان و بقیهی همراهانتان را به خطر بیندازید. خوشبختانه استفادهی ایمن از گوشی برای مسیریابی و … در هنگام رانندگی ممکن شده است. کافی است یک پایهی نگهدارندهی گوشی داشته باشید.
پایهی نگهدارندهی گوشی یکی از پرکاربردترین لوازم جانبی برای استفاده از گوشی موبایل در خودروست. این ابزار میتواند از مشکلات کار با گوشی در هنگام مسیریابی، مکالمه و … در حین رانندگی بکاهد، بهویژه اگر زیاد رانندگی میکنید. پایهی نگهدارندهی گوشی با توجه به اندازههای مختلف گوشی و موقعیت قرارگیری در خودرو، مدلهای متنوعی دارد و امکان نصب آن روی شیشه، داشبورد، دریچهی کولر و محل ورودی CD پخش ماشین وجود دارد. بنابراین میتوانید محل قرارگیری گوشیتان را طوری تنظیم کنید که هم چشمتان به جاده باشد و هم دستتان به گوشی برسد.
۵. قاب گوشی موبایل و محافظ صفحهنمایش
اگرچه این روزها گوشیهای موبایل زیبا و خوشرنگولعاب هستند، اما اگر نمیخواهید گوشی عزیزتان را فقط بهخاطر یک ضربه از دست بدهید، بهتر است برای آن یک قاب تهیه کنید. قابهای گوشی موبایل برای انواع برندها، در طرحها و رنگهای متنوع و چشمگیری عرضه میشوند که نهتنها از زیبایی گوشی نمیکاهند، بلکه مقاومت آن را هم افزایش میدهند.
محافظ صفحهنمایش یکی از لوازم جانبی ضروری و مهم هر گوشی موبایل است که به افزایش طول عمر آن و بهویژه عمر صفحهنمایش آن کمک میکند. محافظهای شیشهای با قیمتهای مختلفی در بازار عرضه میشوند و از صفحهنمایش گوشی موبایل و تبلت شما در مقابل خطوخش و آسیبدیدگی محافظت میکنند و زیبایی بیشتری به آن میدهند.
درست است که انواع گوشیها برچسبهای ضدآب، ضدضربه یا ضدخش را یدک میکشند، اما معمولا این ویژگیهای دفاعی در شرایط خاصی عمل میکنند و با اما و اگر همراه هستند. به قول معروف «کار از محکمکاری عیب نمیکنه!» بنابراین از این لوازم جانبی کارآمد غافل نشوید.
۶. انواع کابل
معمولا گوشی یا دیگر ابزارهای الکترونیکی را همراه با کابلهای مخصوصشان میخرید. اما اگر بخواهید گوشیتان را در محل کار شارژ کنید، هر روز باید حواستان باشد که کابل شارژ را فراموش نکنید یا آن را در محل کار جا نگذارید. همچنین شاید کوتاه بودن کابلها اعصابتان را خرد کند. گاهی هم برای اتصال دستگاههای مختلف باید دربهدر بهدنبال کابل رابط مناسب باشید. از همهی اینها که بگذریم، تنوع کابلهای مخصوص دستگاههای مختلف، نگهداری از آنها را دشوار میکند و گاهی هرچه میگردید، کابل موردنظرتان را پیدا نمیکنید! پس شاید بد نباشد یکی دو کابل جایگزین داشته باشید.
امروزه برای کاربردهای مختلف، کابلهای متنوعی وجود دارد. بهدلیل افزایش روزافزون کاربرد پورتهای USB، کابلهای USB از پرکاربردترین کابلها هستند که اتصال دستگاههای گوناگون را میسر میکنند. میتوانید انواع کابلهای USB To USB, USB To microUSB, Lightning To USB و USB To miniUSB را برحسب نیازتان تهیه کنید. از دیگر کابلهای پرکاربرد میتوان به کابل VGA, DVI و HDMI برای انتقال تصویر و صدا، کابل OTG برای اتصال فلشمموری به تبلت یا گوشی، انواع کابل برق، کابل افزایش طول و … اشاره کرد.
۷. کیبورد و ماوس بیسیم
مدت زیادی است که پشت میزتان مشغول کار هستید، هنوز هم کار زیادی مانده است، میخواهید صندلیتان را کمی جابهجا کنید و حالت نشستنتان را تغییر بدهید. این کار را میکنید اما متوجه میشوید دیگر دستتان به کیبورد نمیرسد! تلاش میکنید کمی کیبورد را جابهجا کنید، کمی سیمش را تکان میدهید ولی فایدهای ندارد. سیم کیبورد میان انبوه سیمهای اطراف میز کارتان زندانی شده است!
افزایش روزافزون تعداد محصولات الکترونیکی که در طول روز استفاده میکنیم، باعث شده است میز کارمان در مارپیچی از سیم و کابل احاطه شود و این باعث شلوغی و بههمریختگی فضای کارمان میشود. این روزها خیلی راحت میتوانید از حجم سیمهای اعصابخردکن اطرافتان بکاهید. کافی است انواع کیبورد و ماوس بیسیم را امتحان کنید.
کیبورد و ماوس بیسیم را میتوان در موقعیتهای مختلف بهکار گرفت و لزومی ندارد حتما رویمیزتان قرار بگیرند. این به بهبود ارگونومی محیط کار و درنتیجه حفظ سلامتی افراد کمک میکند. این ابزار از طریق بلوتوث یا دریافتکنندهی USB به کامپیوتر و همچنین تبلت، لپتاپ، گوشی موبایل و حتی تلویزیون متصل میشوند. کیبوردهای بیسیم معمولا بسیار مقاوم و ارگونومیک ساخته میشوند. انرژی موردِنیاز ماوس و کیبوردهای بیسیم، از طریق باتری لیتیومی قابلشارژ یا باتریهای آلکالاین تأمین میشود که مدت کارکرد بالایی (گاهی تا ۳ سال) دارند. هنگام خرید ماوس به تناسب آن با دست چپ یا راست توجه کنید. اگر شغلتان طوری است که ساعتهای طولانی با کامپیوتر کار میکنید، حتما به تهیهی ماوس و کیبورد بیسیم فکر کنید.
۸. مودم یا روتر همراه
بهخاطر شغلتان پیوسته در سفر هستید، به مکانهای دورافتاده میروید، بیشتر وقتها ارزیابیها و تدوین گزارشهایتان را بهخاطر نداشتن اینترنت باید با چند روز تأخیر انجام بدهید. احتمالا از یک نکته غافل هستید! این روزها سریعتر از دکلهای برق و لولههای گاز، دکلهای مخابراتی تلفن و موبایل هستند که یکی پس از دیگری در گوشهوکنار کشور قد عَلَم میکنند. پوشش روزافزون اینترنت نسل سوم و چهارم در کشور، امتیازی است که آثار آن فراتر از سهولت کار با اپلیکیشنهای گوشیهای هوشمند است. قرار نیست اتصال به دنیای مجازی تنها محدود به گوشی موبایل باشد. کافی است یک مودم همراه تهیه کنید و یک سیمکارت درون آن قرار بدهید تا لپتاپ، تبلت، دستیار دیجیتال شخصی (PDA) و گوشی موبایلتان هم به دنیای مجازی متصل شوند. حتی در مکانهای مدرن مانند هتلها گاهی حجم بالای استفاده از اینترنت و درنتیجه کاهش چشمگیر سرعت تبادل دادهها، باعث میشود قید استفاده از wifi هتل را بزنید. از اینها مهمتر با توجه به ضعفهای امنیتی شبکههای wifi و اینترنتهای رایگان، چرا از گزینهی مطمئن اینترنت همراه استفاده نکنیم؟! برای کسانی که زیاد سفر میکنند، مودم یا روترِ همراه، ابزار جانبی بسیار سودمندی است. اگر هتلتان تنها اینترنت کابلی ارائه میکند یا اینکه بهدنبال استفاده از اینترنت امن خودتان هستید، بهتر است در سفرها یک مودم همراهتان داشته باشید.
مودم همراه برخلاف مودم ADSL نیازی به اتصال به خط تلفن ندارد بلکه بهصورت بیسیم و از طریق پروتکلهای اپراتورهای تلفن همراه، به اینترنت متصل میشود و امکان استفاده از اینترنت را برای دستگاههای گوناگون (با اتصال کابلی یا بیسیم به مودم همراه) فراهم میکند. کافی است سیمکارت یکی از اپراتورهای تلفن همراه را که برحسب نیازتان شارژ کردهاید، درون مودم یا روتر قرار بدهید تا از اینترنت امن برخوردار باشید. بهویژه این روزها که ارائهی اینترنت نسل سوم و بالاتر، دغدغهی سرعت پایین را برطرف کردهاند. البته بیشتر گوشیهای امروزی از اینترنت نسل سوم و چهارم پشتیبانی میکنند، اما جدا از اینکه هر کاری را نمیتوان با گوشی هوشمند انجام داد، استفادهی پیوسته از اینترنت گوشیهای همراه باعث خالی شدن سریع باتری میشود. همچنین مودم و روتر دامنهی پوشش بیشتری دارند و امکان استفادهی همزمانِ چند دستگاه از جمله گوشی موبایل، لپتاپ و تبلت را فراهم میکنند. برخی از انواع مودمهای همراه امکان اشتراکگذاری فایلها میان دستگاههای متصل به مودم را فراهم میکنند. دقت کنید که مودم ADSL «بیسیم» را با مودم همراه اشتباه نگیرید. مودم ADSL برای ارتباط با اینترنت باید به خط تلفن متصل شود و انواع بیسیم آن اینترنت را در دامنهی مشخصی در اختیار ابزارهایی که قابلیت بهرهگیری از wifi را دارند میگذارد. اما مودم همراه بدون خط تلفن و بر مبنای پروتکلهای تلفن همراه ارتباط با اینترنت را ممکن میکند.
۹. اسپیکر قابلحمل
این روزها بیشتر ما در گوشی یا موزیکپلیرمان انبوهی از ترکهای موسیقی داریم و هروقت که بخواهیم هدفونمان را برمیداریم و به آنها گوش میدهیم. اما گاهی دلمان میخواهد موزیک را با دیگران قسمت کنیم. حیف که همیشه به یک سیستم صوتی باکیفیت و دمودستگاهش دسترسی نداریم! اینجاست که اسپیکر قابلحمل امکان گوش دادن دستهجمعی به موسیقی موردعلاقهتان را فراهم میکند. بهویژه اگر اهل تفریح و خوشگذرانی در طبیعت و فضای باز هستید، از اسپیکر قابلحمل غافل نشوید. اسپیکرهای قابلحمل که تجربهی نوینی از گوش دادن به موسیقی را ارائه میدهند، کیفیت صدای قابلقبولی دارند، سبک و کممصرف هستند، نیاز به نصب ندارند و معمولا قیمت مناسبی هم دارند. شاید بتوان گفت اسپیکر قابلحمل برای هر عاشق موسیقیِ درحرکتی حیاتی است!
اسپیکرهای قابلحمل در اندازههای مختلف امکان پخش موسیقی یا هر فایل صوتی را فراهم میکنند. این اسپیکرها را میتوان به روشهایی از جمله بلوتوث، NFC یا جک ۳٫۵ میلیمتری صدا به دستگاههای مختلف متصل کرد. همچنین انواع مختلف آن از کارتهای حافظه پشتیبانی میکنند. بنابراین کافی است فلشمموریتان را به اسپیکر وصل کنید یا آن را از طریق بلوتوث به گوشیتان متصل کنید و از موسیقی با صدای بلند در کوه و دشت لذت ببرید! البته نباید انتظار کیفیت و قدرت اسپیکرهای معمولی را داشته باشید، قابلحمل و سبک بودن ویژگی اصلی این اسپیکرهاست که لذت گوش دادن به موسیقی در جمع را با کیفیتی قابلقبول برایتان به ارمغان میآورد. اسپیکرهای قابلحمل برحسب نوع و مدل، امکان اتصال به لپتاپ، کامپیوتر، دستگاه پخش سیدی یا دیویدی و … را دارند، دارای ورودی USB یا AUX هستند، امکان مکالمه از طریق بلوتوث را فراهم میکنند و امکانات مختلفی ارائه میکنند. خلاصه اینکه با وجود انواع اسپیکرهای قابلحمل در طرح و اندازههای متنوع و با کیفیتهای گوناگون، انتخابهای مناسبی پیش رویتان است.