اصول نظافت آشپزخانه
آشپزخانه مستعد ترین فضای خانه برای کثیف شدن است . در یک چشم به هم زدن ، تبدیل به مکانی به هم ریخته با انبوهی ظرف کثیف و لکه های برجا مانده در گوشه های آشپزخانه می شود.
هنگام آشپزی دست فرد آغشته به انواع مواد خوراکی است و اغلب با بی دقتی به اطراف مالیده می شود و لک هایی بر جای میگذارد. اما از طرف دیگر داشتن آشپزخانه ی تمیز از نشانه های کدبانوگری و خوش سلیقگی یک خانم خانه است . با یک برنامه نظافت ساده و سریع آشپزخانه ای همیشه تمیز داشته باشیم.
این کارها را هر روز انجام دهید :
– سینک را پس از شستن ظرفها کاملاً آبکشی کنید ( به مدت ۳۰ ثانیه )
– پس از اتمام طبخ غذا ، روی گاز را دستمال مرطوب بکشید ( به مدت یک دقیقه)
– در پایان روز کف آشپزخانه را تی بکشید ( دو دقیقه )
این کارها را هر هفته انجام دهید:
– کف آشپزخانه را با آب و مواد ضدعفونی کننده تمیز کنید ( ۵ دقیقه )
– روی کابینت ها و طبقه ها دستمال بکشید . بهتر است دستمال به مواد شوینده آغشته باشد تا لکه ای بر جای نماند(۱۰ دقیقه)
– جاظرفی رو بشویید ( ۲-۳ دقیقه )
– روی پریزها را دستمال بکشید ( یک دقیقه )
– داخل یخچال ، مایکروویو ، تستر و .. را دستمال بکشید. این وسایل شاید در طول یک هفته چندان کثیف نشده باشند ، اما از بین بردن لکه های احتمالی در صورت بر جای ماندن آنها سخت است . ( دو دقیقه )
این کارها را هر فصل انجام دهید:
– داخل فریزر را خالی و تمیز کنید ( ۳۰ دقیقه )
– داخل کابینهایی را که وسایل دم دستی تان قرار دارند تمیز کنید. ( ۱۵ دقیقه )
– هوا کش بالای گاز را تمیز کنید ( ۱۰ دقیقه )
و چند نکته برای صرفه جویی در زمان خانم ها :
– در آشپزخانه یک فضای کوچک و در دسترس که مثل کابینت نیازی به باز و بسته کردن نداشته باشد برای وسایل پر مصرف مانند لیوان ، فنجان ، و بشقاب دم دستی اختصاص دهید.
– هنگام کار کردن در آشپزخانه یک کاسه کوچک روی کابینت قرار بدهید و آشغال های مازاد کارتان را درون آن بریزید و در پایان کار کلیه آشغال ها را درون سطل بریزید. به جای این که چند بار سراغ سطل آشغال بروید.