آموزش 5 مدل از حلوای خوشمزه

آموزش 5 مدل از حلوای خوشمزه
با پخت حلوا در ماه مبارک رمضان میتوان به سفره افطارتان تنوع دهید و زیبایی سفره هایتان را افزایش داد.

در این مقاله طرز تهیه چند نوع حلوای گوناگون را به شما آموزش داده ایم، تا از یکنواختی نجات پیدا کنید و به سفره افطارتان تنوع دهید.

 

حلوای زنجبیلی

آموزش 5 مدل از حلوای خوشمزه

 

ماندانا حسین زاده

مدت زمان آماده سازی: 15 دقیقه
مدت زمان پخت: 20 تا 25 دقیقه
میزان سرو: 10 عدد مافین

 

مواد لازم:

آرد: 200 گرم
آرد برنج: 100 گرم
پودر قند: 200 گرم
کره: 100 گرم
روغن جامد: 100 گرم
روغن مایع: 1 قاشق سوپ خوری
پودر زنجبیل: 2 قاشق سوپ خوری
گلاب: حدودا یک دوم پیمانه
گردو خرد شده: 50 گرم
پودر پسته: به میزان لازم

انواع حلواها؛ به سفره افطارتان تنوع دهید

 

طرز تهیه:

1. کره، روغن جامد و روغن مایع را در ماهی تابه ریخته و روی حرارت قرار دهید تا ذوب شوند. آرد و آرد برنج را اضافه کنید و مدام هم بزنید تا بوی خامی آرد گرفته شود و عطر آن بلند شود ولی مواظب باشید تا تغییر رنگ ندهد.

 

2. مواد را از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید تا کمی سرد شود. پودر قند و زنجبیل را اضافه کرده و مفید مخلوط کنید.

 

3. در این مرحله اگر حلوا خشک بود تدریجی گلاب را اضافه کرده و مفید مخلوط کنید تا جایی که حلوا نرم شده و به راحتی گوشه ماهی تابه جمع شود. در این مرحله گردوی خرد شده را نیز اضافه کنید.

 

4. قالب ناودانی را با کیسه فریزر پوشش دهید. پودر بسته را به صورت نواری کف قالب بریزید. حلوا را داخل قالب ریخته و مفید پرس کنید. روی آن را با نایلون پوشانده و کناب بگذارید تا خنک شود، سپس به اندازه دلخواه برش بزنید.

 

نکته:

1. در صورتی که بخواهید این حلوا را به مقدار زیادی درست کنید، آردها را جداگانه تفت داده و در آخر کره و روغن را اضافه کنید.

2. این حلوا را به صورت کفگیری و یا قالبی یک نفره نیز میتوانید درست کنید.

3. در تهیه این حلوا می‌توانید کلا از روغن جامد و یا کره بهرهگیری کنید ولی روغن مایع را حذف نکنید.

 

اسلایس حلوا

آموزش 5 مدل از حلوای خوشمزه

مدت زمان آماده سازی: 30 دقیقه
مدت زمان پخت: 12 الی 15 دقیقه
میزان سرو: 12 نفر

 

مواد لازم:

تخم مرغ بزرگ: 4 عدد
پودر قند: 100 گرم
اسانس وانیل: یک قاشق چای خوری
آرد: 125 گرم
بکینگ پودر: 2 قاشق چای خوری
پودر کاکائو: 1 قاشق سوپ خوری
نمک: 1 پینچ
حلوای سنتی: به مقدار لازم

انواع حلواها؛ به سفره افطارتان تنوع دهید

 

طرز تهیه:

1. فر را روی 180 درجه سانتیگراد گرم کنید، سینی فر به ابعاد 23×33 سانتی متر را چرب نمایید و کاغذ روغنی بیندازید. زرده ها و سفیده هاي تخم مرغ ها را از هم جدا کنید.

 

2. زرده ها را به همراه شکر با همزن برقی با سرعت متوسط رو به بالا بزنید تا کاملا روشن و غلیظ شوند، وانیل را نیز بیفزایید، در ظرفی دیگر سفیده هاي تخم مرغ و نمک را با همزن برقی بزنید در حدی که سفیده فرم بگیرد و اگر ظرف را برگرداندید نریزد.

 

3. سفیده هاي فرم گرفته را در سه مرحله به ترکیب زرده اضافه کنید و به آرامی و دورانی با لیسک هم بزنید. سپس ترکیب آرد، بکینگ پودر و پودر کاکائوی دو بار الک شده را برای بار سوم بر روی مواد تدریجی الک کنید و با لیسک هم بزنید، مایه آماده شده را در قالب از گذشته آماده شده بریزید و در فر به مدت تقریبی 12 الی 15 دقیقه بپزید.

 

4. پس از پخت، قالب را از فر خارج نمایید. اجازه دهید کاملا خنک شود. سپس از قالب خارج نموده کاغذ روغنی ها را جدا کنید.

 

5. حلوای سنتی را بر روی کیک بریزید و با پالت کاملا صاف نمایید. بعد به ابعاد 4×4 برش بزنید، کمی از حلوا را در قیف با ماسوره دلخواه بریزید و ماسوره بزنید.

 

نکته:

1. سه بار الک نمودن آرد اضافه بر اینکه به جدا شدن ناخالصی ها کمک میکند، باعث هوادهی آرد نیز میشود.

 

2. این اسلایس از جمله اسلایس کیک ها می باشد و از آنجایی که در ترکیباتش روغن یا کره ندارد، وجود حلوا در این اسلایس بسیار بجاست.

 

3. در صورت تمایل می‌توانید دو لایه حلوا روی اسلایس قرار دهید. یک لایه حلوای روشن تر و یک لایه حلوای تیره تر.

 

4. برای داشتن حلوای روشن تر آرد را کمتر تفت دهید و از زعفران بهرهگیری نمایید و برای داشتن حلوای تیره تر یا آرد را کمی اکثر تفت دهید «گرچه مراقب باشید آرد را نسوزانید» یا از کمی پودر کاکائو بهرهگیری نمایید.

 

اسلایس حلوای زعفرانی

آموزش 5 مدل از حلوای خوشمزه

 

زهرا خورسند

مدت زمان آماده سازی: 30 دقیقه
میزان سرو: 6 تا 8 نفر

 

مواد لازم:

آرد: 500 گرم
کپودر قند: 225 گرم
روغن جامد: 150 گرم
کره: 150 گرم
روغن مایع: 1 قاشق سوپ خوری
پودر هل: 2 قاشق چای خوری
گلاب: دو قاشق سوپ خوری
زعفران «پودر شده»: 1 قاشق سوپ خوری

 

مواد لازم میانی:

خرمای بدون هسته: 300 گرم
گردوی خرد شده: 80 گرم
دارچین: 1 قاشق سوپ خوری

انواع حلواها؛ به سفره افطارتان تنوع دهید

 

طرز تهیه:

1. ابتدا مواد میانی را آماده کنید. خرمای بدون هسته را داخل غذاساز ریخته و له کنید، سپس گردوی خرد شده و دارچین را افزوده و مخلوط کنید.

 

2. آرد، روغن جامد، کره، روغن مایع را داخل قابلمه مناسبی ریخته و روی شعله ملایم قرار داده و مرتب هم بزنید تا کمی رنگ آرد تغییر کرده و بوی خامی آن برود.

 

3. پودر زعفران را داخل گلاب حل کرده و به حلوا اضافه کرده و روی شعله هم بزنید تا رنگ حلوا خوش رنگ شود «اگر حلوا خوش رنگ نشد، میتوانید زعفران بیشتری اضافه کنید».

 

4. شعله را خاموش کرده و ظرف را کنار بگذارید تا کمی خنک شود، سپس پودر قند و پودر هل را اضافه کرده و به خوبی مخلوط کنید. قالب مربع 20 سانتی متری را چرب کرده و کاغذ روغنی انداخته به طوریکه از دو طرف قالب بلندتر باشد.

 

5. حلوا را وزن کرده و به دو قسمت تقسیم کنید. نیمی از حلوا را داخل قالب پرس کرده و روی آن مواد میانی آماده را ریخته و صاف کنید، سپس بقیه حلوا را روی مواد میانی ریخته و کاملا پرس کرده و صاف کنید.

 

6. قالب را کنار گذاشته تا کاملا خنک شده و سپس به مدت 30 دقیقه داخل یخچال قرار داده تا کاملا ببندد. پس از خنک شدن، به کمک کاغذ روغنی از قالب جدا کرده و به ابعاد دلخواه برش بزنید.

 

نکته:

1. مواد را داخل قالب 23 سانتی متری نیز میتوانید پرس کنید. در این صورت برش هاي بیشتری از این اسلایس را خواهید داشت.

2. حلوا را به حالت داغ داخل قالب پرس کنید، در غیر این صورت حلوا سفت شده و به راحتی پرس نمیشود.

 

حلوای شکلات و گردو

آموزش 5 مدل از حلوای خوشمزه

مدت زمان آماده سازی: 30 دقیقه
میزان سرو: 4 نفر

 

مواد لارم:

آرد 250 گرم
گردو 60 گرم
پودر قند 125 گرم
روغن جامد 125 گرم
روغن مایع 1 قاشق سوپ خوری
پودر کاکائو یک دوم قاشق چای خوریگلاب یک تا دو قاشق سوپ خوری

انواع حلواها؛ به سفره افطارتان تنوع دهید

 

طرز تهیه:

1. آرد، روغن جامد و روغن مایع را داخل قابلمه مناسبی ریخته و روی شعله ملایم قرار داده و مرتب هم بزنید تا کمی رنگ آرد تغییر کرده و بوی خامی آن برود.

 

2. پودر کاکائو را افزوده و کمی هم بزنید تا رنگ حلوا شکلاتی شده و کاکائو کمی رنگ باز کند. در آخر گردوی پودر شده را نیز اضافه کرده و کمی هم بزنید تا گردو با مواد مخلوط شده و کمی تفت بخورد. شعله را خاموش کرده و ظرف را کنار بگذارید تا کمی خنک شود.

 

3. سپس پودر قند و پودر هل را اضافه کرده و با مواد شکلاتی به خوبی مخلوط کنید. در این مرحله در صورت پودری بودن حلوا میتوانید کمی گلاب تدریجی اضافه کنید تا مواد خمیری و منسجم شود.

 

4. مواد اماده را داخل قالب مورد نظر پرس کرده و کنالر بگذارید تا کاملا خنک شده و به راحتی از قالب جدا شود.

 

5. قالب مورد بهرهگیری در این حلوا سیلیکونی می باشد. در صورت در دسترس نبودن این قالب می‌توانید حلوا را داخل قالب مربع 23 سانتی متری که چرب کرده و کاغذ انداخته اید، پرس کرده و کنار بگذارید تا کاملا خنک شود.

 

6. سپس به شکل مربع یا لوزی برش بزینید. «کاغذ روغنی را طوری داخل قالب بیندازید که دو لبه بلندتر باشد تا هنگام برش زدن به راحتی از قالب جدا کنید».

 

حلوا براونی

آموزش 5 مدل از حلوای خوشمزه

 

مواد لازم:

آرد: 2 پیمانه
روغن مایع: 1 قاشق سوپ خوری
کره: 30 گرم
بیسکویت کره اي «پودر شده»: 300 گرم
کره «ذوب شده»: 180 گرم
شکلات: به مقدار لازم برای تزئین

مواد لازم جهت تهیه شربت:

آب: 2 قاشق سوپ خوری
شکر قهوه اي: یک پنجم پیمانه
نسکافه: 1 قاشق چای خوری

انواع حلواها؛ به سفره افطارتان تنوع دهید

 

طرز تهیه:

1. ابتدا آرد را جداگانه تفت داده و الک می‌کنیم. آرد باید طلایی شود، سپس داخل تابه اي آرد و روغن را ریخته و هم می‌زنیم تا دوباره آرد کمی سرخ شود و تغییر رنگ بدهد.

2. حالا شربت را تدریجی به مواد اضافه کرده و تند تند هم می‌زنیم تا حلوا به اصطلاح جمع شود و آماده شود. در انتها کره را به حلوا اضافه کرده کنار میگذاریم تا از داغی بیفتد.

3. سپس قالب هاي مینی منوپرشن که با بیس بیسکویتی از گذشته پر شده هست را از حلوا پر میکنیم و حلوا را داخل یخچال می‌گذاریم تا سفت تر شود و آماده سرو کردن شود. در انتها با شکلات تزیین میکنیم.

 

طرز تهیه شربت:

1. تمام مواد را داخل ظرف ریخته و روی حرارت می‌گذاریم تا بجوشد و کمی قوام بیاید.

 

طرز تهیه بیس بیسکویتی:

پودر بیسکویت و کره را با هم مخلوط کرده تا خمیر منسجمی به دست بیاید. سپس قالب هاي مخصوص مینی منوپرشن را با مواد پر کنید. حدود 15 دقیقه در یخچال بگذارید تا حلوا آماده شود.

 

ارسال نظر