آموزش طرز تهیه آش بی بی سه‌ شنبه

آموزش طرز تهیه آش بی بی سه‌ شنبه
آش بی بی سه شنبه یکی از آش‌های رایج در شهر اراک است که بیشتر جنبه نذری دارد و در سر سفره بی بی سه شنبه می‌گذارند و حاجت می گیرند.

سفره بی بی سه شنبه سفره‌ای فقیرانه که وسائل را با تهیه از هفت خانه که فاطمه نام در آنها باشد تهیه می‌کنند. این سفره برای گرفتن حاجات مهم نذر می‌شود. برگزاری آن به این ترتیب است که سه سه شنبه می‌باید این سفره پهن شود.

 

دو عدد آن قبل از برآوردن شدن حاجت و سومی بعد از برآورده شدن پهن می‌شود.

 

با آردی که از خانه‌های یاد شده گرفته‌اند حلوای کم رنگی پخته شده و در بشقاب می‌گذارند. در کنار آن بشقاب‌ها که در سفره گذاشته می‌شود مقداری هم نان گذاشته می‌شود. بر سر این سفره دعایی مانند دعای توسل خوانده می‌شود.

 

مواد لازم آش بی بی سه‌ شنبه :

 سبزی آش :۱ کیلو گرم
 عدس: ۱ پیمانه
 نخود : ۲/۱ پیمانه
 لوبیا چشم بلبلی: ۲/۱ پیمانه
 رشته آش : ۲۰۰ گرم
پیاز داغ : ۲ قاشق سوپخوری
سیر داغ: ۱ قاشق سوپخوری
نعنا داغ : برای تزئین
نمک و فلفل و ادویه : به مقدار لازم
کشک : ۱ پیمانه
کوفته ریزه: ۲۰۰ گرم

 
طرز تهیه آش بی بی سه‌ شنبه :

نخود و لوبیا را از ۱۲ ساعت قبل خیس بگزارید. سپس با مقداری آب و نمک روی حرارت قرار دهید تا نیم پز شود. بعد عدس را اضافه کنید. پس از پخت کامل حبوبات سبزی آش را اضافه نمایید.

 

بعد از ۳۰ دقیقه پیاز داغ را به همراه ادویه و فلفل در روغن تفت دهید و به آش بیافزایید. پس از آن کوفته ریزه ها را اضافه کنید و مدتی صبر کنید تا آش لعابدار شود. در ۱۵ دقیقه پایانی پخت رشته آش را بیفزایید. و بعد از ۱۵ دقیقه آش را در ظرف کشیده و روی آن را با کشک و نعنا داغ تزئین کنید.

ارسال نظر