طرز تهیه چند غذای خوشمزه و راحت در خانه

طرز تهیه چند غذای خوشمزه و راحت در خانه
در این قسمت می خواهیم چند غذای خوشمزه و راحت در منزل را آموزش بدهیم ، با ما همراه باشید .

طرز تهیه چند غذای خوشمزه و راحت در خانه

سوپ هویج و اسفناج

روش تهیه: عدس را در آب بریزید در حد نیم پز شدن بپزید. هویج را نگینی خرد و به آن اضافه کنید. وقتی کاملا پخته شدند اسفناج خردکرده را به آن اضافه کنید.
در این مرحله حدود ۸ دقیقه سوپ را با در باز بپزید. اینکار باعث میشود اسفناج رنگ بهتری داشته باشد.
 
 
شیر را همراه عصاره مرغ، نمک و فلفل اضافه کنید و هر از گاهی سوپ را هم بزنید. رشته سوپی و آبلیمو را در آخر اضافه کنید ودرحدی که رشته بپزد و سوپ جا بیفتد آن را بپزید. پس از کشیدن سوپ در ظرف مورد نظر آن را با چند حلقه قارچ تزیین کنید.
 
 
نکته هاي آشپزی: پس از ریختن اسفناج و شیر، در قابلمه را نگذارید.
 
 
نکته هاي سلامت:
 
در اسفناج میتوانید مقادیر زیادی آهن، ید، لسیتین، کلروفیل، کاروتن، اسید اگزالیک و اسید ارسنیک پیدا کنید که تمام آن ها املاح معدنی خوب برای بدن محسوب می‌شوند.
 
 
مواد لازم برای ۴ نفر
 
هویج: ۲ عدد
اسفناج تازه: ۱۰۰ گرم
شیر: یک پیمانه
رشته سوپی: یک چهارم پیمانه
عدس: یک پیمانه
نمک و فلفل: به میزان لازم
عصاره مرغ: یک عدد
آبلیمو: ۲ قاشق غذاخوری
قارچ: برای تزیین سوپ
کره: مقدارکمی به دلخواه
 
 

 

طرز تهیه چند غذای خوشمزه و راحت در خانه

کوفته دست به گردن

 
روش تهیه:
 
برنج را بشویید همراه نمک و کمی زردچوبه با مقداری آب به اندازه اي که فقط سطح برنج را بپوشاند، بپزید تا مثل کته آب آن تمام شود. پیاز را در یک قابلمه بزرگ تر از حد معمول، خرد کنید و با روغن تفت دهید سپس رب گوجه فرنگی، زردچوبه، نمک و فلفل را اضافه کنید و حدود ۶ لیوان آب بریزید و بگذارید بجوشد.
 
 
گوشت را همراه سبزی خردشده، برنج پخته شده، نمک و فلفل و یک عدد تخم مرغ مخلوط کنید و خوب ورز دهید یا در دستگاه غذاساز چند چرخ دهید.
 
 
بعد از این که آب پیاز داغ و رب جوش آمد، از مایع به اندازه یک نارنگی بردارید، در دست گرد کنید و در آب جوش بیندازید. بعد از این که هر کوفته کمی خودش را گرفت آن را در آب بغلتانید. کوفته ها بعد از نیم ساعت پخت حاضر میشوند و میتوانید انها را سرو کنید.
 
 
نکته هاي آشپزی: نمک آب کوفته همۀ وقت باید کمتر از حد معمول باشد چون بعد از جوشیدن شور میشود.
 
 
به چاشنی آب کوفته می‌توانید پودر لیموعمانی و پودر تخم گشنیز اضافه کنید.
 
 
نکته هاي سلامت :
 
پیاز که از دسته سبزیجات هست به علت خواص درمانی اش بسیار مورد دقت قرار میگیرد و گرچه همۀ ما باید شاد باشیم که این نوع از سبزی بعنوان چاشنی در همۀ غذاها کاربرد دارد.
 
 
آیا می دانستید پیاز با بهره مندی از عناصر سولفوردار موجود در خود مانع چسبندگی پلاکت ها می‌شود و از لخته شدن خون جلوگیري میکند؟
 
 
مواد لازم برای ۴ نفر
برنج نیم دانه: یک پیمانه
پیاز درشت: یک عدد
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
روغن: به میزان لازم
گوشت چرخ کرده: ۲۰۰ گرم
سبزی کوفته: ۲۰۰ گرم
تخم مرغ: یک عدد
نمک، فلفل، زردچوبه:
به میزان لازم
 

طرز تهیه چند غذای خوشمزه و راحت در خانه

پاکوره

روش تهیه: سیب زمینی ها را بشویید و با پوست بپزید، سپس پوستش را بگیرید و رنده کنید. آرد گندم را در یک لیوان آب سرد حل کنید. مراقب باشید آب را تدریجی اضافه کنید تا گلوله نشود. تخم مرغ ها را به محلول آرد و آب اضافه و خوب مخلوط کنید و به مدت ۱۰ دقیقه کنار بگذارید. سبزی ها را با سیب زمینی مخلوط و نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه را اضافه کنید و خوب ورز دهید تا مایه یکدست شود.
 
 
تمرهندی را با یک لیوان آب ولرم مخلوط کنید و از صافی بگذرانید. ۴ قاشق از شیره تمرهندی را همراه مخلوط سیب زمینی به مخلوط آرد و آب و تخم مرغ اضافه کنید و خوب هم بزنید. از مواد با قاشق غذاخوری بردارید و در روغن داغ سرخ کنید.
 
 
باقیمانده شیره تمرهندی را با کمی روغن و فلفل قرمز تند و نمک بجوشانید تا سس غلیظی درست شود و همراه پاکوره سرو کنید.
نکته آشپزی: میتوانید از یک عدد فلفل تند خرد شده در این غذا بهره گیری کنید.
 
 
نکته سلامت: تمرهندی دارای مقدار زیادی کاروتن، ویتامین C و بعضی فلاونوییدهاست، بنابراین با شروع فصل سرما و بروز مریضی هایي همچون سرماخوردگی، میتوانید برای تسریع در امر درمان تمرهندی را در فاصله میان وعده هاي خوراکی میل کنید.
 
 

مواد لازم برای ۴ نفر

 
سیب زمینی: ۴ عدد
آرد گندم: ۲ پیمانه
تخم مرغ: ۴ عدد
تره و جعفری خردشده: ۲۰۰ گرم
تمرهندی: یک بسته کوچک
نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه دلخواه: به میزان لازم
روغن سرخ کردنی: به میزان لازم
 
 

 

طرز تهیه چند غذای خوشمزه و راحت در خانه

خوراک بامیه

مواد لازم برای ۴ نفر
بامیه: ۵۰۰ گرم
پیاز درشت: یک عدد
سیر پوره شده: یک عدد
گوجه فرنگی: ۲ عدد
رب گوجه فرنگی: یک قاشق سوپ خوری
روغن گیاهی: ۳ قاشق سوپ خوری
نمک و فلفل: به میزان لازم
آب: یک پیمانه
آبلیمو: یک قاشق سوپ خوری
 
 
روش تهیه:
 
بامیه ها را بشویید و تمیز کنید. کمی انها را در روغن سرخ کنید سپس آن ها را دور تا دور ظرف مناسب و گودی بچینید. پیاز را نگینی خرد و با سیر پوره شده مخلوط کنید.
 
آن ها را کمی در روغن تفت دهید و وسط ظرف بریزید و رویشان را با گوجه فرنگی رنده شده بپوشانید. رب گوجه فرنگی را با آب ولرم مخلوط کنید و همراه نمک و فلفل روی بامیه ها بریزید. در ظرف را بگذارید و روی شعله ملایم قرار دهید تا جا بیفتد و سس آن غلیظ شود. در آخر طبخ آبلیمو را اضافه کنید.
 
 
نکته آشپزی:برای این که بامیه ها له نشوند و شکلشان حفظ شود بهتر هست فقط کمی از سر انها را با چاقو بگیرید.
 
 
می‌توانید این غذا را در فر با حرارت ۱۲۰ درجه سانتی گراد به مدت یک ساعت روی پنجره اول از پایین فر هم بپزید.
 
 
نکته سلامت: طبیعت بامیه سرد هست و اضافه بر بهره گیری خوراکی، به نوعی ملین مزاج نیز هست. درضمن بامیه غدد پروستات را تقویت می‌کند.
 
 

 

طرز تهیه چند غذای خوشمزه و راحت در خانه

اشکنه کدو بادمجان

 
مواد لازم برای ۴ نفر
بادمجان قلمی: ۵۰۰ گرم
کدو سبز: ۵۰۰ گرم
پیاز متوسط: یک عدد
سیر: ۵ حبه
گوجه فرنگی: ۵۰۰ گرم
کشک: به میزان لازم
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
نعناع خشک: ۲ قاشق سوپ خوری
روغن مایع: به میزان لازم
 
 
روش تهیه:
 
بادمجان وکدو را پوست بگیرید و نگینی خرد کنید. پیاز را ریز خرد و سرخ کنید. سیر را نیز اضافه کنید و کمی تفت دهید سپس بادمجان وکدو را بریزید و خوب سرخ کنید. نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کنید. گوجه فرنگی را رنده و همراه نعناع به مواد اضافه کنید سپس کشک را رقیق کنید و داخل مواد بریزید و بگذارید بپزد و همراه نان میل کنید.
 
 
نکته آشپزی: به جای کشک رقیق می‌توانید از آب بهره گیری کنید.
 
 
نکته سلامت: کدو یکی از منابع غنی ویتامین A هست. ضمن این که از موادمغذی دیگری نیز بهره مند هست که مانع بروز امراض قلبی میشوند. فراموش نکنید مصرف هرروز ۱۵۰ گرم کدو، فیبر مورد نیاز هر روز بدن شما را فراهم سازی میکند.
 
 

 

طرز تهیه چند غذای خوشمزه و راحت در خانه

کوکوی عدس

مواد لازم برای ۴ نفر
عدس: یک و نیم پیمانه
تخم مرغ: یک عدد
پودر نان تست: یک دوم پیمانه
پیاز کوچک رنده شده: یک عدد
سیر پوره شده: یک حبه
شیر: ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
جوزهندی: اندکی رنده شده
جعفری خرد شده: ۲ قاشق سوپ خوری
روغن برای سرخ کردن: به میزان لازم
 
 
روش تهیه :
 
عدس را خیس کنید و بعد از آبکشی آن را با آب بپزید تا جایی که آبش کاملا به خوردش رفته و ته بکشد. سپس آن را با گوشتکوب یا با دستگاه غذاساز خوب له کنید.
 
عدس کوبیده و له شده را در یخچال بگذارید تا کاملا سرد و سفت شود. بقیه مواد را مثل مایه همۀ کوکوها با هم مخلوط و به عدس اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد منسجم شود.
 
 
اگر مایه در دست قابل شکل گرفتن بود، میتوانید سرخش کنید ولی اگر شل بود مقدار بیشتری پودر نان به آن اضافه کنید تا هنگام سرخ شدن وا نرود. از مایه به اندازه دلخواه بردارید و در روغن داغ سرخ کنید.
 
 
نکته آشپزی: دقت داشته باشید روغن این غذا نباید چندان باشد. این کوکوی خوشمزه را به شما پیشنهاد می‌کنم فقط باید در انسجام مواد دقت کنید. بهتر هست ابتدا یکی از کوکو ها را در روغن سرخ کنید تا اگر وا رفت بتوانید پودر نان را به بقیه مواد اضافه کنید.
 
 
نکته سلامت: میزان آهن عدس بالاست و گرچه چربی آن پایین. عدس باعث کاهش قند و چربی خون میشود. برای جذب هر چه بهتر عدس در بدن بهتر هست آن را همراه موادغذایی حاوی ویتامین C مثل لیموترش بهره گیری کنید.
ارسال نظر