طرز تهیه کیک اسفنجی بدون فر
مواد لازم برای کیک اسفنجی :
تخم مرغ ۷ عدد اگر کوچک بود ۸ عدد
شکر ۲۷۵ گرم
آرد ۳۰۰ گرم
آب سرد یک سوم استکان
بکینگ پودر یک قاشق پر چایخوری
عسل یک قاشق غذاخوری همراه با آب
طرز تهیه کیک اسفنجی :
اول سفیده و زرده ها را جدا کنید و سفیده تخم مرغ را به حدی بزنید که کاملا پف کند و سفت شود یعنی وقتی ظرفتان را برمی گردانید از داخل ظرف نریزد بعد از این مرحله شکر را تدریجی به سفیده اضافه میکنید و هم زدن را ادامه میدهید و بعد زرده اي راکه داخل ظرفی جدا شکسته بودید را یک دانه یک دانه اضافه کنید یعنی همزن روشن باشد یک دونه زرده بریزید هم بزنید وقتی با ترکیب سفیده مخلوط شد یک دونه دیگر زرده بزنید تا آخر زرده ها تمام شود بعد آردتان را هم که در ظرفی جدا سه بار با پکینگ پودر الک کردید آماده باشد و آن را کنار بگذارید.
حالا زرده و سفیده ما آماده شده حالا وقت اضافه کردن عسل هست اگر میخواهید یدانید که عسل را برای چی اضافه میکنیم به خاطر رنگ آمدن کیک، کیک بعد از پختن یک رنگ عسلی به خودش میگیرد حالا نوبت اضافه کردن آرد هست این جا از یکی کمک بگیرید تا آرام آرام آرد را برای شما بریزد و شما هم با همزن دستی مشغول همزدن باشید بعد از آماده شدن مواد ته قالبتان کاغذ روغنی را پهن کنید و دیواره ها را خیلی کم با پنبه چرب کنید و مواد را داخل قالب بریزید و داخل فری که از گذشته گرم کردید بریزید ۴۵ دقیقه و ۱۸۰ درجه گرچه حواستان به فر باشد دمای فرها متغیر هست.
نکته :
بیست دقیقه اول به هیچ وجه درب فر باز نشود.
طرز تهیه کیک اسفنجی بدون فر :
نکات کیک پزی در قابلمه
برای پختن کیک در قابلمه میتوانید یک فر خانگی درست کنید برای این کار به دو تا قابلمه در دو سایز نیاز دارید که قابلمه بزرگ تر کار فر را انجام میدهد بگذارید روی حرارت ده دقیقه درش را هم ببندید بعد مواد کیک تان که آماده شد داخل قابلمه کوچک تر با دقت به اندازه موادتان بریزید و سریع داخل قابلمه بزرگتر که روی حرارت بود بگذارید و در آن را هم دم کنی بگذارید به مدت ۴۵ دقیقه به هیچ وجه هم در آن را باز نکنید بعد با یک خلال چوبی تست میکنید بعد آماده شدن هم درش را برندارید تا این که کامل سرد شود چون پف کیک میخوابد.