موقع تست کردن یک لپ تاپ چه نکاتی را باید در نظر بگیرید

موقع تست کردن یک لپ تاپ چه نکاتی را باید در نظر بگیرید
موقع تست کردن یک لپ تاپ توجه ویژه‌ای به صفحه کلید و ترک پد آن داشته باشید چون از این دو قسمت زیاد استفاده خواهید کرد.

ترک پدش اذیت نمی‌کند؟ انگشتان‌تان به آسانی روی آن سُر می‌خورند؟ نشانه‌گر ماوس چطور؟ به آسانی روی صفحه نمایش حرکت می‌کند؟ صفحه کلید چطور؟ به اندازه کافی بزرگ هست تا راحت با آن تایپ کنید؟ آیا به خاطر جمع و جور بودن، کلیدهایش را در جا‌های نامتعارف قرار نداده‌اند؟ هر چه باشد قرار است چند سال با این کامپیوتر سر کنید. وسیله‎ای هم نیست که اگر قطعاتش از هم وا رفت با نوار چسب آن‌را به هم بچسبانید. پس باید اولش حسابی آن‌را برانداز کنید.

مشخصات فنی

 

شاید بگویید مشخصات فنی مهم‌تر از اندازه و کیفیت بدنه است اما باید بگوییم هر چقدر هم که قطعات داخلی لپ تاپ‌تان خوب باشد، این بدنه و کیبورد و ترک پد است که شما دائم به صورت مستقیم با آن در تماس هستید. اگر مناسب کارتان نباشند یا کیفیت خوبی نداشته باشند خیلی زود لپ تاپ را از چشم‌تان می‌اندازند. بگذارید همین اول کار آب پاکی را روی دست‌‎تان بریزیم. نیاز نیست پردازنده لپ تاپ‌تان خیلی قوی باشد. یک زمانی کشور چین با پنتیوم II  ماهواره به فضا می‌فرستاد! مگر یک کاربر معمولی چه کاری می‌خواهد انجام دهد که حتماً برود پول پردازنده Cori7 بدهد؟ رم هم همین‌طور. بیشتر مردم بیشتر از ۴ گیگابایت رم لازم ندارند. مگر این‌که از لپ تاپ استفاده حرفه‌ای می‌کنید که در آن صورت داشتن پردازنده سریع، رم بالا و کارت گرافیک هیولا به هیچ وجه پول دور ریختن محسوب نمی‌شود. وسیله کارتان است دیگر! خرج خودش را در می‌آورد!

این را از این بابت گفتیم که بیش از حد در مورد قطعات داخلی وسواس به خرج ندهید. مثلاً رم از آن چیزهایی است که می‌شود آپگریدش کرد پس لازم نیست لپ تاپی را به خاطر پایین بودن رم از لیست خریدتان خط بزنید. حتی برای هارد هم نیاز نیست خیلی خودتان را به آب و آتش بزنید. فقط نگاه کنید که سرعتش خیلی پایین نبوده و حجمش هم کم نباشد. هارد خیلی از لپ تاپ‌ها را هم می‌توان آپگرید کرد و حتی می‌توان با صرف مقداری هزینه، DVD درایو لپ تاپ را تخلیه کرد و به‌جایش هارد SSD کاشت. برای این‌که این هزینه‌ها به گردن‌تان نیفتد، سعی کنید لپ تاپی را انتخاب کنید که هارد پر سرعت و جاداری داشته باشد. لپ تاپ‌هایی در بازار هستند که دارای هارد هایبریدی هستند. یعنی هارد هم HDD است و هم SSD. فایل‌های مربوط به سیستم عامل و نصب برنامه‌ها روی بخش SSD ریخته می‌شوند که سرعت اجرای برنامه‌ها بالا برود. فایل‌های دیگر هم بر روی بخش HDD قرار می‌گیرند که خیلی هم نیازی به سرعت بالا ندارد. با توجه به این‌که هارد SSD تکنولوژی نسبتاً تازه‌ای است و هنوز بی‌خودی گران است، می‌توانید به این شیوه پول را در جایی که لازم است خرج کنید و از مصرف بی‌خود آن جلوگیری کنید.

عمر باتری

laptopbatterytol

اگر دو یا سه کاندیدا برای خرید دارید که تا این‌جا تقریباً مساوی بوده‌اند، حالا بد نیست به فاکتور عمر باتری هم نگاهی بیندازید. هر چه عمر باتری بیشتر، لپ تاپ بهتر. با این حال تشخیص این عمر کار آسانی نیست. بهترین کار این است که کاتالوگ سازنده لپ تاپ را بخوانید و آن‌را با بررسی‌های کاربران تطبیق بدهید تا ببینید که آیا ادعای شرکت سازنده راست است یا دروغ. (چون در بازار رقابت، شرکت‌های تولید کننده بعضی وقت‌ها به دروغ هم متوسل می‌شوند). قبلاً باتری لپ تاپ‌ها ۶ سلولی بودند اما هم اکنون باتری‌های ۴ سلولی تولید می‌شوند. اگر از باتری لپ تاپ‌تان به درستی استفاده کنید و مثلاً آن‌را دائم به برق نزنید، به اندازه عمر خواهد کرد و گرنه بعد از چند وقت باید بگردید دنبال باتری زاپاس.

پورت‌ USB  و سایر پورت‌ها

side_ports

یکی از محدودیت‌های آزاردهنده‌ای که لپ تاپ نسبت به PC دارد در همین قسمت است. یعنی پورت‌ها. آیا لپ تاپی که انتخاب کرده‌اید به اندازه کافی پورت USB دارد؟ USB 3.0 چند تا دارد؟ کارتخوان دارد تا بتوانید عکس‌های دوربین‌تان را سریع روی لپ تاپ بریزید؟ پورت شبکه دارد تا وقتی که Wi-Fi تان قطع شد بتوانید با استفاده از آن به شبکه اینترنت وصل شوید؟ شاید خواستید یک مانیتور ۴K مشتی بگیرید و آن را به لپ تاپ وصل کنید… پورت برای VGA, DVI یا HDMI دارد؟

برخورداری از پورت از آن چیزهایی است که در بین لپ تاپ‌ها خیلی تفاوت دارد اما عموماً لپ تاپ‌های کوچک و باریک پورت‌های کمتری نسبت به دیگر لپ تاپ‌ها دارند (منظورمان اولترابوک‌های لاغر مردنی هستند). اما همان‌طور که پیشتر هم گفتیم، می‌توانید یک USB هاب یا یک کارتخوان USB SD بگیرید و این مشکل را برطرف کنید.

سایر ملاحظات

به غیر از فاکتورهای بالا مسائل دیگری نیز در انتخاب بهترین لپ تاپ برای خرید دخیل هستند:

13inretina_0-100010096-orig

کیفیت صفحه نمایش: اگر خواستید صفحه نمایش لپ تاپ را چک کنید اول رزولوشن آن را ببینید (که هر چه بیشتر باشد بهتر) و دوم کیفیتش را. با یک مقایسه کوتاه می‌توانید فرق یک صفحه نمایش خوب و یک صفحه نمایش ارزان و بی کیفیت را متوجه شوید. در صفحه نمایش خوب رنگ‌ها زنده و با طراوت هستند و در صفحه نمایش بد رنگ‌ها مثل آب دهان مرده می‌مانند. کاربری‌تان هر چه که باشد فرقی ندارد، بهتر است لپ تاپ‌تان صفحه نمایشی با کیفیت داشته باشد تا از پولی که برایش خرج کرده‌اید پشیمان نشوید.

SmokingLaptopBanner

داغ شدن: لپ تاپ‌ها بعد از مدتی استفاده شروع می‌کنند به داغ داشتن. به خصوص اگه آن‌ها را روی پای‌تان بگذارید و کار کنید. در بررسی‌های کاربرها از این غرغرها زیاد می‌خوانید که “لپ تاپم داغ کرده و فلان… ” اما اگر می‌خواهید لپ تاپی را از لیست خرید‌تان خط بزنید دنبال آن بررسی‌هایی بگردید که نوشته‌ باشند لپ تاپ، حتی در صورت قرارگرفتن روی میز هم داغ می‌کند. موقع خرید لپ تاپ به مکانیزم خروج گرمای آن دقت کنید.

2010-02-16-23-01-29

وب کم: اگر  با استفاده از نرم افزارهایی مثل اسکایپ، زیاد چت ویدئویی انجام می‌دهید بد نیست که وب کم لپ تاپ‌تان کیفیت خوبی داشته باشد. تقریباً کیفیت وب کم اکثر لپ تاپ‌ها کار راه انداز است اما اگر کس و کاری را دارید که در خارج از کشور مقیم است یا در شهر دوری درس می‌خواند و زیاد با همدیگر اسکایپ می‌کنید، خب چرا یک وب کم بهتر نداشته باشید تا تصویر تمیزتری برای او ارسال کنید؟

original

قابلیت آپگرید شدن (ارتقاء یافتن): بیشتر لپ تاپ‌ها را نمی‌توان خیلی آپگرید کرد. آخرش این است که RAM یا هاردش را عوض کنید اما به سایر سخت افزارها نمی‌توانید دست بزنید. قابلیت آپگرید شدن برای لپ تاپ یک مزیت است. آمدیم و کاربری شما بعد از چند وقت تغییر کرد. اولش می‌خواستید یک لپ تاپ کلاس مولتی‌مدیا داشته باشید، اما بعد از مدتی برای گذران زندگی مجبور شدید بروید خدمات مجالس عروسی بزنید. حالا اگر بخواهید با همان لپ تاپ‌ ویدئوی شاباش دادن پدر داماد به دی جی را ویرایش کنید پیرتان در می‌آید. اگر لپ تاپ‌تان قابلیت آپگرید شدن را داشته باشد می‌توانید با هزینه کمتر، سخت افزار آن‌را متناسب با کارتان ارتقاء بدهید.

false

گارانتی: آخرین چیزی که چک می‌کنید گارانتی است. به دلیل این‌که اکثر برندهای تکنولوژی در ایران دفتر ندارند، شرکت‌های ثالث ایرانی ضمانت خرید محصولات را به عهده می‌گیرند که خیلی‌های‌شان فقط اسماً گارانتی هستند و موقعی که کارتان به آن‌ها بیفتد دکوری بیش نیستند. سعی کنید لپ تاپ مورد نظرتان را از جایی بخرید که دارای گارانتی معتبر باشد و خدمات پس از فروش خوبی ارائه دهد. مدت زمان گارانتی را هم چک کنید که حداقل یک ساله باشد.

ارسال نظر